Floorball

2023.03.23. 14:19

Csalódás lett volna, ha nem érik el a rájátszást

A DEAC floorballcsapatának kapusa, Dorogi Kristóf bízik a legjobb négy közé jutásban.

Dorogi Kristóf bízik a sikerben

Forrás: deac.hu/Béres Máté

A második helyen végzett a DEAC a férfi floorball OB I. alapszakaszában, ez pedig azt jelenti, hogy jegyet váltott a sorozat rájátszásba. A fekete-fehérek a Dunai Krokodilokkal csapnak össze két mérkőzésen, az első randevújukat vasárnap 18 órától rendezik meg a DESOK-csarnokban. Az alapszakasz során többször is kiemelkedő teljesítményt nyújtó kapus, Dorogi Kristóf nyilatkozott a találkozó kapcsán a deac.hu-nak.

– A szezon közben is többször hangsúlyoztuk, hogy ezt az évet inkább tanulásra szeretnénk fordítani – mondta a hálóőr. – Az idény előtt több rutinos játékostól elköszöntünk, helyettük több fiatalt hoztunk fel a felnőtt csapatba, azaz több embernek ez az első OB I-es szezonja. Szerencsére a fiatalok hamar beépültek az együttesbe, és várakozásokon felül teljesítettek. Ezért egész hamar világossá vált, hogy csalódás lenne számunkra, ha nem érnék el a rájátszást – jelentette ki Dorogi Kristóf.

Borítanák a papírformát

A kapus azt is elmondta, jól jött számukra a rájátszás utáni három hét pihenő. – A Dunai Krokodiloknak valamivel több szabadideje adódott a legutóbbi mérkőzésük óta. Meglátjuk, hogy ki esett ki jobban a meccsterhelésből. El kell mondanom, hogy az ellenfél nagyon rutinos gárda. Tudni kell, hogy ők egy magasabban jegyzett bajnokságban szerepelnek – 3 Nations Floorball League – IFL Bundesliga -, és csak a rájátszásban csatlakoznak a hozznánk. Papíron nem mi vagyunk az esélyesebbek, de szerencsére olykor idén is sikerült már borítani a papírformát, és meglepni nálunk papíron jobbnak számító együtteseket.

 Kiváló játékosaik vannak, akik nagyon jól látnak a pályán, emellett kiváló lövőtechnikával rendelkeznek. Okosan kell játszanunk ellenük, és mindenkinek saját dolgával kell foglalkoznia a csapatunkban. Amikor nálunk van a labda, nyugodtan kell szerveznünk a játékot, és minél jobban fárasztanunk az ellenfelünk. Úgy gondolom, ha ezekre odafigyelünk, akkor jó esélyünk van, hogy továbbjussunk a legjobb négybe.

Ha összejön a továbbjutás, akkor a válogatott szünetre jó hangulatban mehetünk el. Az esetleges siker plusz töltetet adhat a nemzeti csapatba behívott játékosaink számára – nyilatkozta a klub honlapjának Dorogi.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában