Ökölvívás

2023.03.31. 13:56

Bernáth Attila legyőzte az aktuális Európa-bajnokot!

A hajdúsági klasszis visszavágott a tavalyi kontinenstornán elszenvedett vereségért.

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A 60. Belgrád Winner torna második napján a magyar csapat a verseny eddigi legnagyobb meglepetését okozta. Bernáth Attila, a DVSC légsúlyú kiválósága nem kisebb bravúrt hajtott végre, minthogy a negyeddöntőben pontozáással legyőzte az Európa-bajnoki címvédő spanyol Martin Molinát, így már biztosan érmes Szerbiában – számolt be a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hivatalos oldala.

A spanyol Martin Molina tavaly az Európa-bajnokság első fordulójában győzte le Bernáth Attilát, így volt miért visszavágni Belgrádban. Attila ezúttal tökéletesen követte a taktikai utasításokat, az utolsó pillanatokig végig bírta a nagy tempót, és remekül használta ki hosszabb kezeit is. 

A siker így megosztott pontozással (3:2) nem maradt el, és Attila élete legnagyobb skalpját gyűjtötte be. 

Következő ellenfele a szerb Omer Ametovics lesz, egy 20 éves kora ellenére rutinosnak számító hazai bokszoló, aki egy erős brazil ellenfelet győzött le a második versenynapon. Attila kiválóan ismeri az alacsonyabb szerb riválist, és ezen a mérkőzésen már a döntőbe jutás lesz a tét. 

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„A sorsoláson láttuk, hogy Attila az Európa-bajnokkal fog kezdeni, de egyáltalán nem hangolódtam le emiatt. Azért jöttünk erre a tornára, hogy a mérkőzések és a kesztyűzések számát növeljük, eredménykényszer nélkül. Attila végig részt vett az elmúlt hetekben a közös felkészülésben, és érződött rajta, hogy hétről-hétre jön fel. 

Bár még messze vagyunk a csúcsforma időzítéstől, de a sok erősítő edzés mellett, a szokásosnál is többet foglalkoztunk a csiszolásokkal mind szermunkákon, mind partnerrel. 

Azt gondolom, hogy fejlődött már ez alatt a pár hét alatt is. A mérkőzésre megbeszéltük a taktikát, amelyet – kiváltképpen az első menetben – szinte hibátlanul betartott. Véleményem szerint az első menetet nagyon vastagon, de a többi menetet is egyértelműen elvitte. Teljes mértékben elégedett vagyok a teljesítményével!” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában