Kézilabda

2023.03.16. 11:38

Átszervezték a 2024-es női kézilabda Eb-t!

Budapest helyett Bécs lesz a végküzdelmek helyszíne, Debrecen rendezik az egyik középdöntőt.

Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A női EHF EURO 2024 három szervezője, Magyarország, Svájc és Ausztria megállapodott a torna új helyszínéről és szervezési struktúrájáról – adott hírt a Magyar Kézilabda Szövetség. Az Eb két-két csoportját Bázelben (Svájc), Innsbruckban (Ausztria) és Debrecenben játsszák majd a résztvevők. A 2024-es női Európa-bajnokságot első alkalommal rendezik 24 csapattal, így összesen hat négycsapatos csoport lesz a tornán. A kontinensviadalt majd november 28. és december 15. között tartják.
A középdöntőket – két, egyenként hatcsapatos csoporttal – Debrecenben és Bécsben játsszák majd, így Ausztria fővárosa átveszi Budapest szerepét, ahol eredetileg az egyik középdöntő csoport küzdelmei zajlottak volna.
A torna módosított lebonyolítása szerint a döntő hétvégét, azaz az elődöntőket, a döntőt és a helyosztókat is Bécsben játsszák Budapest helyett. A változtatást és az új lebonyolítást az EHF Végrehajtó Bizottságának hivatalosan is meg kell erősítenie a március 31-i ülésén, amelynek helyszíne a törökországi Isztambul lesz.
A szervezők által javasolt játékterv szerint a bázeli C-csoportból a cívisvárosba, a D-csoportból pedig Bécsbe utaznak tovább a továbbjutó csapatok. A két innsbrucki csoportból (E, F) továbbjutó válogatottak Bécsben folytatják a tornát.
A 2024-es női Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását április 20-án rendezik Zürichben. A 24 csapatos torna biztos résztvevői a rendező Ausztria, Magyarország és Svájc, valamint a címvédő Norvégia. HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában