Torna

2023.03.28. 10:40

A DEAC női tornászai megtörték a TF évek óta tartó uralmát

Forrás: DEAC

Hétvégén Budapesten, a Magyar Torna Szövetség szervezésében zajlott a II. osztályú női Budapest-Vidék Bajnokság a felnőtt-, az ifi- és a serdülőkorosztály számára. A DEAC tornászai mindhárom korcsoportban számos érmet gyűjtöttek.

Forrás: DEAC

A felnőttek között bravúros eredményt értek el a mieink, hiszen amellett, hogy megnyerték az első fordulót, vidékbajnokok is lettek. Mindez azért is hatalmas teljesítmény, mert a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) gárdája hosszú évek óta megközelíthetetlennek bizonyult, ám csapatunknak ezúttal sikerült maga mögé utasítania – számolt be a debrteceniek oldala.
A debreceni tornászok edzője, Antal Mária elmondta, hogy a lányok lelkiismeretesen és szorgalmasan készültek a bajnokságra, és egymást segítve versenyeztek. Külön örömteli, hogy a csapatarany mellett egyéniben is szépen termelték a lányok az aranyérmeket, hiszen Dandé Csenge összetett győzelme mellett gerendán is diadalmaskodott, míg Purguly Zsuzsanna talajon, Nagy Lili korláton bizonyult a legjobbnak.

Forrás: DEAC

Az utánpótlás versenyzők szintén szépen szerepeltek, hiszen a serdülők az első helyen végeztek, az ifik ötödikek lettek, és egyéniben is több érmet sikerült nyerni mindkét korosztályban. 

HBN

Eredmények:
Torna II. o. Budapest-Vidék Bajnokság
Felnőtt:
Csapat: DEAC 1. hely (Lakatos Léna, Bencze Barbara, Nagy Lili, Dandé Csenge, Purguly Zsuzsanna).
Egyéni: Dandé Csenge összetett 1., gerenda 1., ugrás 3., korlát 2.; Purguly Zsuzsanna összetett 3., talaj 1; Nagy Lili összetett 4., korlát 1., talaj 3.
Ifjúsági:
Csapat: DEAC 5. hely (Szigethy Lili, Litauszki Alíz, Győrfi Lilla, Ludman Eszter)
Egyéni: Ludman Eszter gerenda 1.; Győrfi Lilla korlát 2.
Serdülő:
Csapat: DEAC 1. hely (Gulyás Ráhel, Kappelmayer Kitti, Bakó Petra, Péter Zsazsa, Szigethy Hédi)
Egyéni: Kappelmayer Kitti korlát 2., ugrás 2. talaj 2., gerenda 3.; Szigethy Hédi összetett 4. hely, gerenda 1., talaj 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában