Visszatért Törökországból

2023.02.18. 18:00

Varga Kevin: „Érzelmileg és szakmailag is a Loki a legjobb döntés”

A válogatott támadó nyárig kötött szerződést a DVSC-vel a biztos játéklehetőség reményében.

Varga Kevin újra a Loki szerelésében | Forrás: DVSC

A hét elején jelentette be a DVSC, hogy egykori játékosuk, Varga Kevin a csapattal edz és munkálkodnak a szerződtetésén, a kontraktus csütörtökre vált hivatalossá. A válogatott futballista a pénteki tréning előtt beszélt visszatéréséről és terveiről.

– Az elején volt bennem egy kis kettős érzés, hogy miként fogadnak majd a többiek, de 2 és fél év után hál’ Istennek olyan volt belépni az öltözőbe, mintha tegnap mentem volna el – fogalmazott.
A Loki régi-új támadója elárulta, hogy több helyről is érdeklődtek felőle. – Sokat gondolkodtunk a menedzsmenttel, hogy mi lenne a helyes lépés. Az már látszott, hogy a Hatayspornál nem kapom meg azt a bizalmat, amiben mi reménykedtünk. Nyáron is az lett volna a cél, hogy a lehető legmagasabb szinten egy olyan gárdába kerüljek, ahol rendszeresen játszhatok. Mivel ez nem valósult meg, ezért a váltás gondolata már megfogalmazódott bennünk.

 

Mindenképp olyan csapatba szerettem volna igazolni ahol megkapom a lehetőséget, számomra a Loki mind érzelmileg, mind szakmailag a jó döntés volt a jelenlegi helyzetben.

Szeretnék külföldön futballozni még, épp ezért kötöttünk csak nyárig szerződést, de hogy mi lesz majd akkor az most teljesen másodlagos, maximálisan a jelenre fókuszálok. Úgy gondolom, hogy a csapat mostani játékrendszerébe jól beleillek majd – mondta, majd bízom benne, hogy ez tényleg így lesz majd.

Sós Bence (balra) és Varga Kevin | Forrás: DVSC

A múlt hét elején hatalmas erejű földrengés rázta meg Szíriát és Törökországot. Utóbbinak pont az a Hatay tartománya volt az egyik legsúlyosabban érintett terület, ahol Varga Kevin is élt és futballozott. Szerencsére ő és a felesége ez időben Magyarországon tartózkodtak. – A külföldi csapattársaimmal beszéltem pár szót, ők egyből ahogy tehették külföldre, vagy Isztambulba utaztak a történtek után és onnan próbálják segíteni a helyzetet. Azt mondták, hogy az a két perc amíg tartott a földrengés, maga volt a rémálom és soha nem fogják elfelejteni.

 

Többen közülük a romok alól kellett, hogy kimásszanak, sajnos az egyik szertárosunk elhunyt. Nekünk innen távolról szinte elképzelhetetlen, hogy min mennek most keresztül az ottani emberek

– mondta. A beszélgetés óta érkezett a szomorú hír, hogy Kevin egykori csapattársa, a Newcastle Unitedet is megjárt ghánai válogatott, Christian Atsu sem élte túl a tragédiát.

A DVSC-be visszatérő labdarúgó 2 és fél évet töltött légióskodással, elmondása szerint rengeteget tanult ezen időszakban. – Úgy érzem, hogy a klubcsapatokban és a válogatottban sok tapasztalatot gyűjtöttem, rengeteg jó játékossal voltam körülvéve. Már az edzéseken is kifejezetten magas volt az iram, ez sokkal nagyobb erőre lehetett szert tenni, bízom benne, hogy a pályán is meg tudom majd ezt mutatni – fejezte ki reményeit.

Varga Kevin azzal, hogy kevesebb lehetőséget kapott az elmúlt időszakban a nemzeti csapatól is kiszorult, legutóbb 2021 novemberében lépett pályára címeres mezben. – Marco Rossival még nem egyeztettem, de jól ismerem őt és a filozófiáját, tisztában vagyok vele, mi kell ahhoz, hogy számoljon valakivel a válogatottnál. Az alap, ha egy játékos nem futballozik rendszeresen a saját klubjában, akkor a nemzeti csapatban sem fog lehetőséget kapni, erre én vagyok a legjobb élő példa. Ez nem jár alanyi jogon, azonban

 

ha a Loki jól fog szerepelni és én is gólokkal, gólpasszokkal járulok ehhez hozzá, akkor lehet realitása annak, hogy újra ott legyek a szövetségi kapitány keretében, de ez természetesen az ő döntése lesz

– vélekedett.

A 26 éves labdarúgó végül az OTP Bank Ligáról és a rájuk váró Budapest Honvédról és beszélt. – A Ferencváros kivételével szinte minden csapat hasonló játékerőt képvisel, nüanszok dönthetnek az egyik, vagy másik fél javára. A pillanatnyi forma, a kulcsjátékosok villanásai, illetve hogy melyik együttes funkcionál igazi csapatként, mind-mind nagy jelentőséggel bír. Ez utóbbi szerencsére Debrecenben teljesen rendben van, a fegyelem is a jó kedv is egyensúlyban vannak egymással.

 

A csapat otthon nagyon erős, ellenben idegenben viszont eddig kevesebb pontot gyűjtött, ezen mindenképp javítani szeretnénk.

A Honvéd egyáltalán nem olyan rossz csapat, mint azt a helyezése mutatja. Szoros a tabella, ahogy láthatjuk, egy jó tavaszi rajttal máris dobogó közelben van a csapat, míg azok, akik bennragadtak a rajtnál, csúsznak vissza a veszélyzónába. Egyenletes teljesítményt kell nyújtanunk, ez lesz a kulcs – hangsúlyozta. Hozzátette, neki az a célja, hogy minél többet játsszon és tudja segíteni a csapatot, hiszen ez az együttes, és az ő előnyére is válik majd.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában