Katasztrófa

2023.02.08. 10:14

Törökországi földrengés: Varga Kevin biztonságban van, klubjának sportigazgatóját viszont nem találják

A szélső a földrengés idején Debrecenben tartózkodott.

Varga Kevin

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Nem találják a Varga Kevint is foglalkoztató, élvonalbeli Hatayspor sportigazgatóját a törökországi földrengést követően, számolt be a Ripost.

Ahogy arra a lap is emlékeztet, az ország déli részén, valamint Szíriában 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések pusztítottak. A halálos áldozatok száma egyre emelkedik, folyamatosan mentik a romok alatt rekedt túlélőket.

Hatay területét különösen érintette a tragédia, az egykori DVSC-s Varga Kevint is foglalkoztató élvonalbeli csapatukat súlyos csapások érték. A Ripost egy portugál lapra hivatkozva azt írta, Christian Atsu, valamint a klub sportigazgatója, Taner Savut is, emellett Onur Ergün, valamint két védő, Kerim Alici és Burak Öksüz sem adott életjelet magáról. Később azonban kiderült, a négy futballista előkerült, Atsut azonban lábfájdalmak és légzési nehézségek miatt kórházba kellett szállítani.

Savutot azonban továbbra sem találják, a klub vezetőedzője, Volkan Demirel sírva kért mindenkit arra, hogy imádkozzon az országért.

A jelenleg 14. helyen álló együttesnek tagja a 13-szoros magyar válogatott Varga Kevin is, akiről menedzsere, Filipovics Vladan elmondta, biztonságban van, ugyanis a tragédia idején Debrecenben tartózkodott a szélső – adta hírül a lap.

Ahogy azt a Haon korábban megírta, Varga néhány nappal ezelőtt szerződést bonthatott a török klubbal, a Csakfoci szerint a Hatayspor már megköszönte a magyar játékosnak az eddigi munkáját. A szélső ezért tartózkodhatott Debrecenben a földrengés idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában