Jégkorong

2023.02.02. 16:07

Öt Nemzet Torna: debreceni is lesz a magyar női hokiválogatottban

Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a jövő heti, budapesti Öt Nemzet Tornára.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a csapat 26 fős kerettel készül a Tüskecsarnokban sorra kerülő eseményre. Ebben a szezonban először szerepel a nemzeti együttesben az észak-amerikai profiligában (PHF) játszó Garát-Gasparics Fanni és Dabasi Réka, valamint a friss EWHL szuperkupagyőztes HKB-ból Kiss-Simon Franciska és Huszák Alexandra. Odnoga Lotti, Seregély Míra és Taylor Baker klub- és iskolai elfoglaltság miatt kihagyja a tornát. A mostani keretben egy újonc van, Gengeliczky Dorottya.

Az áprilisi elit-világbajnokságra készülő női válogatott a szlovák, a norvég, valamint a szintén A-csoportos francia és japán együttessel találkozik.

A keret

kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC), Szabó Fruzsina (OHA, kanadai)
hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA, kanadai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah, Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Tóth Enikő (BJA)
csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

A magyar csapat programja az Öt Nemzet Tornán

február 7., kedd, 20.00: Magyarország-Szlovákia
február 9., csütörtök, 20.00: Magyarország-Norvégia
február 11., szombat, 16.30: Magyarország-Franciaország
február 12., vasárnap, 14.30: Magyarország-Japán

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában