Labdarúgás

2023.02.14. 17:24

Óriási a döbbenet: az ősi rivális Fradiban folytatja az egyik legértékesebb fiatal DVSC-s

Baráth Péter a Fradiban folytatja

Forrás: Napló-archív

Ugyan nemrégiben még a Serie A-ban szereplő Torino együttesével hozták szóba, végül a Ferencvárosnál kötött ki Baráth Péter, a DVSC középpályása. A klub honlapjának híradása szerint Baráth a tavaszi szezon végéig kölcsönben a Ferencvárosban játszik. 

– Péter játékát már nagyon régóta figyeljük. Amióta megbizonyosodtunk, hogy az NB I.-ben is megállja a helyét, folyamatosan nyomon követtük. Látszódott, hogy egy nagy potenciállal rendelkező, fiatal magyar játékos. Ifjú kora ellenére is megfelelő tapasztalattal rendelkezik. A Fradi egy nagy lépés, de nagyon örülünk neki, hogy Péter ezt az utat választotta, s hogy ezt a kihívást elfogadta. Bízunk benne, hogy rövid, közép és hosszú távon ez egy jó döntés lesz. Örülünk, hogy egy fiatal magyar tehetséget tudtunk leigazolni a személyében – értékelt Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója. 

A két klub a bajnoki szezon végén egyeztet a játékos esetleges végleges átigazolásáról – olvasható a Loki hivatalos oldalán.

A Loki 21 esztendős, saját nevelésű játékosát nem kell bemutatni a szurkolóknak, alapembere volt a csapatnak. A 2022/23-as idényben 15 összecsapáson 2 gól és 3 gólpassz áll a neve mellett, debreceni színekben mindent összevetve 83 mérkőzésen 9 találatot és 12 gólpaszt jegyzett. Az idei kiírásban a Honvéd, illetve az Újpest kapuját vette be.

Teljesítményére már a magyar válogatottnál is felfigyeltek, a Luxemburg elleni felkészülési találkozón mutatkozott be a nemzeti együttesben tavaly novemberben.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában