Salakmotor

2023.02.22. 09:59

Nicki Pedersen Debrecenben ül motorra!

A dánok háromszoros egyéni világbajnoka és tizenegy válogatott társa a cívisvárosban edzőtáborozik.

Idén a speedway ikonikus alakja, Nicki Pedersen tréningezik a Gázvezeték utcai arénában

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A világsztárok debreceni látogatása idén is folytatódik, míg tavaly a Grand Prix-menő Anders Thomsen és a világbajnoki bronzérmes Emil Sayfutdinov döntött úgy, hogy a Perényi Pál Salakmotor Stadion oválján készül fel a szezonra, illetve teszteli a motorjait, addig 2023-ban a speedway ikonikus alakja, Nicki Pedersen tréningezik a Gázvezeték utcai arénában március 7-től 9-ig. Ráadásul a háromszoros egyéni és négyszeres csapatvilágbajnok nem egyedül érkezik, hanem magával hoz tizenegy dán válogatott versenyzőt. A megfogalmazás nem túlzás, ugyanis Pedersen nemcsak versenyzőként lesz jelen Debrecenben, hanem a dán válogatottak (felnőtt és junior) vezetőedzőjeként. 

speedway, Nicki Pedersen, salakmotor, Debrecen, SpeedWolf Debrecen
Nicki Pedersen
Forrás: DMU

Pedersen és segítője, Henrik Möller – aki szintén részt vesz az edzőtáborozáson – korábban két-két csoportba sorolta a legjobb dán versenyzőket, az Elite A1-ből Anders Thomsen, Frederik Jakobsen és Matias Nielsen, az Elite A2-ből Pedersen mellett Michael Jepsen Jensen, Niels-Kristian Iversen, az Elite Future B1-ből Benjamin Basso, Mads Hansen, Tim Sörensen, Emil Breum, míg az Elite Future B2-ből Kevin Juhl Pedersen, valamint Bastian Borke gyakorol majd Debrecenben.

A listából kitűnik, többen jól ismerik a Perényi Pál Salakmotor Stadion oválját, Matias Nielsen 2021-ben, Niels-Kristian Iversen tavaly állhatott a dobogó legfelső fokára a Debrecen Nagydíjon, Michael Jepsen Jensen, Frederik Jakobsen, Mad Hansen, valamint Kevin Juhl Pedersen világversenyen indultak, míg Anders Thomsen tavaly tréningezett a Hajdúságban.

Az edzőtábor szervezője, a SpeedWolf Debrecen a hivatalos Facebook-oldalán arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a dán csapat valamennyi edzése a közönség által is látogatható lesz, kapunyitás mindhárom nap 12 órától. 

BN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában