Kézilabda

2023.02.05. 15:03

Megmutatták, hogy nem jobbak a norvégok a Lokinál!

Hámori Konszuéla tiszta fejjel tudott belemenni a meccsbe, meg is látszott a teljesítményén.

Vámos Petráék nagyot küzdöttek a norvégokkal Debrecenben is

Forrás: Czienege Melinda

A DVSC Schaeffler visszavágott a norvég Sola együttesének az idegenbeli vereségért az Európa-ligában. A piros-fehérek egy fantasztikus hangulatú, óriási csatában 25–21-re győzték le a norvégokat a Hódosban, egy újabb lépést téve a továbbjutás felé.

„Lányai” teljesítményét látva Szilágyi Zoltán vezetőedző joggal mosolygott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.  

– Büszke vagyok a csapatomra, és arra a küzdeni tudásra, amit mutattunk a norvégok ellen. Sok problémánk volt a héten, pénteken tudtunk először azzal a csapattal készülni amelyik pályára lépett szombat este. A betegségek, sérülések nyilván benne van a pakliban, és az ellenfélnél is voltak hiányzók. Jól kezdtünk, bizonyos időszakokban kifejezetten jó volt a védekezésünk, ám a félidő második felében nem találtuk a távolságokat, és ránk is jött a Sola. 

Számunkra az volt a legfontosabb, hogy valahogy nyerjük meg a meccset, szerencsére ez sikerült. 

A végén lehetőségünk lett volna arra, hogy 5-6 góllal nyerjünk, ott kellett volna még egy kis plusz, de mégsincs hiányérzetem, hanem örülök a sok jó teljesítménynek – értékelt a szakember. 

Hámori Konszuéla volt a debreceni győzelem egyik kulcsfigurája, a játékos négy góllal vette ki részét a győzelemből.

– Végre sikerült úgy jönnöm a mérkőzésre, hogy magam mögött hagytam mindent, ami eddig esetleg a fejemben motoszkált. Örülök annak, hogy csapatként ekkorát tudtunk küzdeni, mindenki felszívta magát, mert volt miért visszavágnunk. Meg szerettük volna mutatni, hogy a Sola nem jobb csapat nálunk – mondta el az átlövő.

A Lokira két idegenbeli mérkőzés vár a héten: szerdán Fehérváron, szombaton pedig Dániában lépnek pályára a lányok. 

 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában