Jótékonyság

2023.02.02. 16:45

A Loki klasszisa is segít a beteg Nolinának!

Hornyák Dóra a mezét ajánlotta fel a tündéri kislány gyógyulására.

Az Adni Jó Kupa és Baráti kör Alapítvány a tavalyi női kézilabda Európa-bajnokság kezdete előtt kereste fel a DVSC Schaeffler kézilabda-együttesének csapatkapitányát a kis Nolina kapcsán, a játékos pedig kérdés nélkül állt egyből a nemes ügy mellé. A Dodó becenevű klasszis az Eb-n a viselt magyar válogatott mezét küldte el az alapítvány részére.

hornyak-dora-is-segit-a-beteg-nolinanak-jotekonysag-dvsc-haon-hajdu-bihar
Forrás: Hornyák Dóra Facebook-oldala

Dóra a saját közösségi oldalán is megosztotta az alapítvány felhívását, amiből megismerhetjük a kis Nolina történetét, melyet változtatás nélkül közlünk:

”Életünk talán egyik legcsodásabb időszaka a gyermekáldás. Várakozás, lázas készülődés,lelki felkészülés arra, hamarosan szülőkké, családdá válunk.
Zavartalan várandósság során talán fel sem merül bennünk, hogy egyszer csak egy rémálomba csöppenünk majd ....
A vártnál jóval korábban látta meg Nolina kislányunk a napvilágot 2018.01.10-én 26+6 hétre 716 grammal.
Az utolsó pillanatban mentették meg.... Újraélesztés,rendkívül rossz pH és oxigénhiány lépett fel.
77 napot töltöttünk kórházban, sokszor igen nehéz pillanatokkal, helyzetekkel (infectio, kamrai agyvérzés,5 transzfúzió, ROP I ) 
Számunkra igazán mélyvíz volt, a szülői féltés, aggodalom sokszorosával kellett megküzdenünk már az első̋ napokban.
Hazajövetel után folyamatos kontrollok következtek. 
5 hónapos volt mikor kiderült 4 végtagi feszesség alakult ki az oxigénhiány végett. Ekkor kezdtük meg igazán a fejlesztéseket. Itthon Katona-féle torna, Dévény torna,majd októberben indult korai komplex fejlesztés Agárdon heti 4 alkalommal. 

Nolina sajnos lassan fejlődik, de kűzd, harcol, és nem adja fel! 

Nehéz egy szülőnek erről beszélni, de Nolina érdekeit előtérbe helyezve most mégis megtettük és elindultunk egy úton....
Létrehoztunk egy alapítványt, melynek célja Nolina életminőségének javítása,gyógyulásának elősegítése,illetve a rehabilitációs eszközök beszerzése.
Aki, ismer minket tudja, Nolina mosolya, tünemény természete és akarata az, ami visz minket előre! 
Ha megteheti és támogatja az alapítványunkat, ezáltal Nolinát, hálás köszönetünket fejezzük ki érte!”

A kis Nolina
Forrás: Hornyák Dóra Facebook-oldala

A mez kikiáltási ára: 15 ezer, a licitlépcső 2 ezer forint, vagy ennek többszöröse is lehet. Az aukció vége február 12., 20 óra, licitálni az eredeti poszt alatt lehetséges.

Amennyiben valaki nem tudja követni az akciót, de szeretné támogatni Nolinát, akkor azt természetesen megteheti az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány számlaszámán, ami az eredeti posztban megtalálható, a közleménybe írják bele: Adomány és Prekop Nolina!

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában