DVSC Schaeffler

2023.02.27. 16:49

Saját magukkal harcoltak Vámos Petráék

Több sérültje volt a Lokinak, de a pályán lévők közül sem volt mindenki teljesen egészséges.

Vámos Petráék nagyot küzdöttek az egy pontért Mosonmagyaróváron | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata 28–28-as döntetlent játszott Monsonmagyaróváron vasárnap este, az NB I. 16. fordulójában.

A két együttes rendkívül kiegyenlített csatát vívott egymás ellen, a mérkőzés folyamán 2 gólos volt a legnagyobb különbség, de ez is csak néhány alkalommal fordult elő.

A meccsen túlnyomó többségben a döntetlen állás és az egy gólos differencia váltakozott, így végül igazságosnak volt mondható a pontosztozkodás. 

A találkozót követően a 6 gólig jutó Vámos Petra, a Loki kézilabdása értékelt. – Mind a két csapat tagjai megérzik, hogy jó néhány mérkőzés van már mögöttük az elmúlt hónapokban. Elsősorban magunkat kellett legyőzni ezen a meccsen, hiszen több sérültünk is volt, én is betegeskedtem a héten.

Nehéz volt összepakolni magunkat, de nagyon örülünk, mert hatalmas dolog Mosonmagyaróvárról ponttal távozni. Az előbb említett előzmények tükrében még inkább felértékelődik ez, illetve nagy jelentősége lesz a bronzérem szempontjából is

– jegyezte meg.

Az utolsó percekben szinte végig a DVSC-nek kellett az egyenlítésért támadnia, ami aztán a válogatott irányítójának a révén sikerült is. – Abszolút hullámzó volt az egész találkozó, nem is tudom, hogy hányszor vezettünk, de végig inkább hazai előny volt, vagy döntetlen. Nagyon kiélezett  csatát vívtunk, de az pozitív, hogy a végére össze tudtuk szedni magunkat – mondta.

Mindössze 6 másodperccel a dudaszó előtt Catherine Gabriel kivédte Tóth Eszter próbálkozását, azonban a Loki francia kapusa indítás helyett, szinte kidobta a pályáról a labdát. – Emiatt talán van némi hiányérzet bennem, de nem lehetünk elégedetlenek. Úgy érzem, hogy ebből az összecsapásból kihoztuk a maximumot – fogalmazott Vámos Petra.

A fiatal játékosnak nincs ideje unatkozni, hiszen hétfőn utazott a válogatott kerethez. A debreceni együttesből Töpfner Alexandra, Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra és Kácsor Gréta is meghívott kapott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól.

A nemzeti együttes egy barátságos tornán vesz majd részt Németországban, amellyel az áprilisi, izland elleni vb-selejtezőkre készül. – Sok pihenés nem vár ránk, hiszen páran csatlakozunk a válogatotthoz, de a többiek sem állnak meg otthon a munkával. Néhányan egy kicsit elszeparálódunk, de jó lesz egy kis környezetváltozás – jegyezte meg Vámos Petra.

A harmadik helyen álló Loki legközelebb jövő héten pénteken este a tizedik Budaörs együttesét fogadja a Hódos Imre Sportcsarnokban, a bajnokság 17. fordulójában.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában