Röplabda

2023.02.12. 21:38

Az Eötvös nem tudott meglepetést okozni

A felnőtt női röplabda NB I.-ben vasárnap délután a DSZC-Eötvös DSE a holtversenyben listavezető TFSE gárdáját fogadta.

A DSZC Eötvös-DSE vereségével zárult a debreceni mérkőzés (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A magas és rutinos játékosokkal felálló fővárosiak rögtön magukhoz ragadták az irányítást, az első szettben a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a TFSE erőteljes támadójátékával. 

A második játszmában Juhász Flóra nyitásaival 3:0-s előnyt szereztek a hazaiak, de hamar elillant az előny, mert Komcsák Boglárka kiszerválta a hazaiakat. Sok hibával játszott a DSZC-Eötvös DSE, így a játékrész közepénél már 10 pontosra hízott a TFSE előnye. A 7:17-nél beálló Kovács Anett vitt némi színt a hajdúságiak játékába, két ász nyitásával elkezdték a felzárkózást az „eötvösös” lányok. Fehér Anna Ditta, Berza Fanni, Pálfi Kitti, Tea Terzievska, Juhász Flóra és Kovács Anett is tudott ebben az időszakban támadásból pontot szerezni, így 22:24-re feljött a házigazda, de aztán Benedek Gabriella révén fővárosi pont következett.

A harmadik szettben is hullámzó volt a debreceniek játéka, szép megmozdulások mellett több hibát is elkövettek, így szép lassan kialakult a 0:3-as vendéggyőzelem – tudatta a Haonnal Szombathy András vezetőedző.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb február 16-án, 17 órai kezdéssel Jászberényben játszik.

A tények

DSZC-Eötvös DSE – TFSE 0:3 (-15, -22, -18)

DSZC Beregszászi Pál Technikum. Vezette: Villás Tibor Richárd, Kulcsár Gergely.

DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni, Juhász Flóra Anna, Pálfi Kitti, Fehérvári Vivien, Németh Anna, Tea Terzievska.   Csere: Kozma Kitti (liberó), Végh Kitti (liberó), Fehér Anna Ditta, Lengyel Panna, Kovács Anett. Edző: Szombathy András

TFSE: Tettamanti Virág, Rácz Júlia, Komcsák Boglárka, Budaházy Boglárka, Kökény Nóra, Villám Lilla. Csere: Boller Anna Renáta (liberó), Benedek Gabriella, Vámos Adrienn Szimóna, Turcsányi Zita Eugénia, Zen Isabella, Török Petra Eszter. Edző: Olazábal Herrera Joel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában