Kézilabda

2023.02.08. 16:19

Döntőt ér a Lokinak, ha pontot szerez Dániában

Kulcsfontosságú mérkőzést játszik szombaton 16 órakor a DVSC Schaeffler.

Kulcsfontosságú meccs következik a Debreceni VSC számára Dániában

Forrás: Napló-archív

Az EHF Európa-liga ötödik fordulójában a csoportban előzetesen legjobbnak ítélt Nyköbing Falster Handbold otthonában lép pályára a Loki – illetve nem ott, mert a dánok a saját csarnokuk foglaltsága miatt a 17 ezres várostól 30 kilométerre lévő Maribóban, egy 500 férőhelyes csarnokban fogadják a debrecenieket.

Sorsdöntő meccs vár a két csapatra. Amennyiben a Debrecen pontot szerez, úgy biztosan ott lesz a sorozat nyolc legjobb csapata között, míg az északiaknak erre csak akkor van esélyük, ha megnyerik hátralevő két mérkőzésüket – emlékeztet közleményében a Loki hivatalos oldala.

Az NFH az eddigi négy mérkőzésén ötven százalékosan teljesített, négy kör után két győzelem és ugyanennyi vereség szerepel a tabellán a neve mellett. A nyitófordulóban a Hódosban 28–27-re kikaptak, majd a második körben nagy meglepetésre hazai pályán veszítettek a Sola ellen (26–28). A folytatásban oda-vissza öt góllal verték a Podravkát (28–23 és 29–24), így várják négy ponttal a folytatást. A Nyköbing házi góllövőlistáját a bosnyák felmenőktől származó villámléptű dán válogatott balszélső, Elma Halilcevic vezeti 20 találattal (a Hódosban öt gólt szerzett, vasárnap Kaproncán nyolc kísérletből nyolcszor volt eredményes), őt követi Mia Solberg Svele 15 és Alberte Madsen 14 góllal.

A Nyköbingre még vár egy bajnoki. A Loki szombati ellenfele az Aarhus otthonában lép pályára szerdán 20 óra 15 perckor.

A debreceni kézilabdázók a Sola elleni hazai győzelem után vasárnapra pihenőt kaptak, hétfő óta készülnek a szombati mérkőzésre. A csapat már csütörtök délután útra kel, a lányok Budapesten töltik az éjszakát, s pénteken kora reggel repülnek Dániába.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában