Kézilabda

2023.02.05. 20:21

Hajszálon múlt a győzelem, de nem jött össze a DEAC-nak

A DEAC férfi kézilabdázói vasárnap délután Szegeden próbálták megszerezni első idegenbeli győzelmüket ebben a szezonban.

Forrás: DEAC

Jobban indította a DEAC az összecsapást, mivel a hetedik percben Pethő Ákos hetesével már 4-1-re vezettek. Aztán kezdte felvenni a fonalat a Tisza-parti együttes is, aminek köszönhetően a huszonegyedik minutumban már náluk volt a fór (9-8). A szünetig a debrecenieknek kellett futnia az eredmény után, végül az első félidő 14-11-es eredménnyel zárult.

A második játékrészben még nehezebbé vált a helyzetük, ugyanis Varga Mihály büntetőből szerzett találatával már hattal mentek a szegediek. Az utolsó tíz percnek ötgólos hátrányból vághattak neki (24-19). A hajrában nagyot küzdöttek, összeállt a védekezésük, ám a pontszerzés így sem jött össze. A 24-23-as vereséggel záruló találkozón István Péter és Pethő Ákos volt a DEAC legeredményesebb játékosa, mindkét kulcsember ötször köszönt be.

Mándi Norbert tanítványai a következő fordulóban az éllovas Egert látják vendégül, a találkozót péntek este 18 órától rendezik a DESOK-ban.

NB I./B 16. forduló

OTP Bank-Pick Szeged U21-DEAC 24-23 (14-11)

Pick Akadémiai Csarnok, vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor.

A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Mucza, Kiss R. 2, Bíró 1, Balázs 3, Rédei, Illés 2, Kathi, Szolnoki, Kiss A. 3 (2), Pethő 5 (1), Nagy-Menyhárt, Dobos 2, István 5. Vezetőedző: Mándi Norbert.

Hétméteresek: 5/5 ill. 5/3.

Kiállítások: 6 ill. 6 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában