Atlétika

2023.02.05. 19:46

Ezüstéremmel térhetett haza a budapesti versenyről Klekner Hanga

A DSI Debrecen versenyzői a Magyar Atlétikai Szövetség Fedettpályás Versenyén álltak rajthoz.

Klekner Hanga ezúttal ezüstérmet szerzett

Forrás: Facebook / Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Beindult az élet a hazai atlétikában, egymást követik a versenyek, minden hétvégén rekortánra lépnek a sportok királynőjének képviselői. Nem volt ez másképp szombaton sem, mely napon a BOK Csarnokban folytatódott az idei fedettpályás szezon. A hétvégi megmérettetésen a DSI Debrecen kiválóságai is rajthoz álltak - olvasható az egyesület honlapján

Magyar bajnokunk, Klekner Hanga a rúdugrók mezőnyében 410 centin kezdett, mely magasságot második kísérletre teljesítette. Ekkor már csak ketten voltak versenyben a pécsi Garamvölgyi Petrával. Hanga kihagyta a 420-at, a 430-on próbálkozott, sikertelenül. Vetélytársa is 410-et teljesített, de kevesebb rontott kísérlettel, így a PVSK atlétája nyerte a számot, a debreceni kiválóságnak ezúttal a 2. hellyel kellett megelégednie.

Gátasunk, Koroknai Tibor 400 síkon állt rajthoz, futamát 50.02-es idővel megnyerte, ezzel pedig a 9. helyen zárta idei első versenyét. Chrobák Gergő rúdugrásban megjavította egyéni csúcsát, a 380 centi azt jelentette, nyolcadikként zárta a versenyt. Gergő távolugrásban is megmérettette magát, mely számban 629 centivel 10. a helyet szerezte meg. Csapó Tamás a súlylökők mezőnyében 12.94-et teljesített, ez pedig a 9. legnagyobb távolság volt.

Az ifjúságiak (U18) mezőnyében Török-Kelemen Tamás 60 gáton állt rajthoz, aki megjavítva egyéni legjobbját, 8.51-nél megállítva az órát, a 3. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában