Labdarúgás

2023.02.27. 14:30

Ferenczi János sajnálja, hogy a jó hangulat nem párosult jó eredménnyel

Nem kérdés, nem arra számítottak Debrecenben, hogy a csapat 2–0-ra kikap a Fraditól.

Ferenczi János is jobb eredményben bízott

Forrás: Kiss Annamarie

Sokan csak keresték a szavakat a vasárnap délutáni DVSC-Ferencváros bajnoki után: egészen pontosan 13004 szurkoló látogatott ki a Nagyerdei Stadionba, hogy lássa az OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóját. A drukkerek nagy többsége azért ment, hogy a Lokit buzdítsa, a lefújás után pedig együtt örülhessen Szrdjan Blagojevics együttesével. Nem túlzás kijelenteni, az érdeklődők nem azt kapták, amire számítottak, a Loki 2–0-ra kikapott a Fraditól, a vereség mellett pedig az is szembeötlő volt, hogy hiányzott az harcosság és elszántság a debreceniekből, amely az utóbbi hetekben jellemezte őket.

A hangulatra nem lehetett panasz, a füstbombák is előkerültek, valamint folyamatos szurkolás, és éneklés kísérte a játékot. A hazai és vendég ultrák ezúttal sem kímélték egymást, mentek a szócsaták, a másik becsmérlése.

Már a találkozó elején magához ragadta az irányítást az FTC, Megyerinek résen kellett lennie, többször is góltól mentette meg övéit. A 100. NB I.-es találkozóján pályára lépő Dzsudzsák is villant, Ferenczi passza után csavarta rá jó 17 méterről, a labda azonban a léc fölött repült el. A 37. percben aztán csalódott sóhajok hangját vitte a szél szerte a stadionban, Frederiksen ment el a szélen, tökéletesen szolgálta ki a középen érkező Ryan Mmaeét, aki laza eleganciával a hosszúba gurított, vezetést szereztek a zöld-fehérek. A szünet után is Sztanyiszlav Cserszeszov tanítványainak akarata érvényesült, Frederiksen, Traore, vagy épp Zachariassen is növelhette volna az előnyt, végül ezt Ryan Mmaee tette meg, 15-ről lőtte ki a jobb felsőt a 79. minutumban. 

A cívisvárosiak helyzete tovább romlott, miután a csereként beállt Mance utánarúgott Zachariassennek, rögtön villant a piros. A hajrában már nem változott az állás, láthatóan a Debrecen játékosai és fanatikusai is elkámpicsorodtak. Ez most így sikerült, de ettől függetlenül az út, melyen elindult a DVSC, az jó, nem véletlen, hogy ilyen sok néző volt kíváncsi a történésekre a helyszínen.

Óriási hiányérzet

Nem egy szurkoló hiányolta a pályáról Varga Kevint, a piros-fehérek középpályását, aki a közelmúltban tért haza Törökországból. Lapunknak nyilatkozva a derbi után elmondta, hét közben összeszedett egy kisebb sérülést, így nem akartak kockáztatni azzal, hogy beáll. – Sok van még hátra a szezonból, a héten is két találkozó vár ránk, melyekre már szeretnék jó állapotban lenni – fogalmazott a labdarúgó, majd a mérkőzésről is szót ejtett. – Ahogy az előre tudnivaló volt, remek hangulat várt minket a stadionban. 

Épp emiatt óriási hiányérzet van bennünk, egy szép eredménnyel szerettük volna megörvendeztetni a szurkolóinkat. Mindenki tisztában van vele, a Ferencváros milyen erőt képvisel, most is megmutatták, két villanás bőven elég nekik, hogy eldöntsék az összecsapást.

Megyünk tovább, immár a Puskás elleni MK-ütközet van a fókuszban.

A Loki védője, Ferenczi János is értékelte a produkciójukat. – Látszódott, hogy a Fradi alaposan felkészült belőlünk, nem úgy játszottunk, ahogy terveztük, időbe telt, mire helyretettük a dolgokat. 

Utána tudtunk szép támadásokat vezetni, azonban egy hibából elkerülhető gólt kaptunk. Az FTC a kevés helyzetéből kettőt is gólra váltott, amennyiben a támadóharmadban mi is egy kicsit pontosabbak, netán kreatívabbak tudunk lenni…

Annak nagyon örülök viszont, hogy ennyi embert megmozgatott a csapat közelmúltban mutatott teljesítménye és hozzáállása, remek hangulat uralkodott, sajnáljuk, hogy ez nem párosult egy jó eredménnyel – nyilatkozta Ferenczi. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában