Hangolódás

2023.02.04. 09:00

Ezt látni kell: 6 felejthetetlen Loki-Vidi meccs összefoglalója!

Bajnoki címek, és kupagyőzelmek múltak a két gárda összecsapásain.

Remélhetőleg ismét a DVSC játékosai fognak örülni a Videoton legyőzése után

Forrás: Czinege Melinda

Minden Loki-drukker tudja, szombaton este a Videoton otthonában vizitál a DVSC NB I.-es labdarúgó együttese. Ez a párosítás az utóbbi bő évtizedet nézve rangadónak számít, és nem csak a csapatok között, hanem a lelátón is, ennek megfelelően a szurkolók is nagyon készülnek a 19.30-tól kezdődő derbire.

Egy kis hangolódás gyanánt portálunk összeszedte 5+1 emlékezetes mérkőzés videóit a két gárda múltjából, melyet megosztunk olvasóinkkal. 

Időrendi sorrendben haladva kezdésként egy Magyar Kupa-mérkőzésre esett a voksunk, méghozzá nem is akármelyikre, hanem az Üllői úton rendezett döntőre, amelyet 5–2-re nyertek meg a cívisvárosiak 2001. június 13-án. Ekkor még jó viszonyt ápolt a két tábor, és emlékezetes, hogy a pályán átszaladva pont a debreceniek segítették ki a fehérvári kollégáikat, amikor ferencvárosi huligánok támadták meg őket a lelátón a kezdősípszó előtt.

A második mérkőzésünk már a bajnoki aranyról szólt, melyért a 2009-10-es idényben óriási harcban volt egymással a Loki, a Videoton és a Győr. A helyezések sorsát nagyban befolyásoló Loki–Vidit a 27. fordulóban 2010. május 7-én játszották le, és 3–2-re győztek a piros-fehérek. Ironikus módon az aranyérem sorsa a legutolsó fordulóban dőlt el, bár a Loki 1–0-ra kikapott Kecskeméten, a Győr hazai pályán szintúgy 1–0-ra megverte a fehérváriakat, így szerencsére a lefújás után Mészáros Norberték ünnepelhettek a gyepen.

Nem maradhatott ki az összeállításból a legendás veretlen szezon sem, Adamo Coulibaly nem mindennapi góljával nyert a DVSC a Sóstón!

Egy közel 7 éves nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget Dzsudzsák Balázsék az NB I. 2021-2022-es idényének 19. fordulójában, ráadásul idegenben sikerült elkapni a dunántúliakat. A hazaiak szereztek vezetést az első játékrészben, ám Szécsi Márk duplájának köszönhetően fordított, és nyert a Vasutas.

A legfrissebb siker, amikor Dombi Tibi megbízott edzőként vezette győzelemre a Lokomotívot a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 7. fordulójában az ősszel.

És egyfajta bónuszként, amin akkor a hasunkat fogtuk a nevetéstől: Pavol Durica 2008-as legendás öngólja a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágójának 87. percében.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában