Labdarúgás

2023.02.26. 18:24

Csalódottan indult haza több mint tízezer néző a Loki–Fradi után – fotókkal

Hiába a jó forma és az óriási érdeklődés, 2–0-ra alulmaradt a DVSC vasárnap este a Nagyerdei Stadionban az FTC-vel szemben.

Forrás: Kiss Annamarie

Füstbombák szaga lengte körbe a Nagyerdei Stadiont vasárnap este, miután elhangzott a kezdősípszó a DVSC–Ferencváros bajnokin. Rég nem látott jó hangulat fogadta a csapatokat, 13 ezer néző volt kíváncsi a rangadóra. A Loki utóbbi időben mutatott remek teljesítménye bizakodásra adott okot, a drukkerek érezték, most meglehet csípni a Fradit.

Az ultrák is nagyon készültek az összecsapásra, vonulást is szerveztek, mintegy ötszáz fanatikus sétált végig a Kossuth térről a Nagyerdei Stadionig a találkozó előtt. Az útjukat énekszó, füstbombák és hanggránátok kísérték.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának zárómérkőzésén az első percek inkább a hazai és vendég B-középről szóltak, sem mint a játékról. 

Ment az adok-kapok, de nem sokáig, hiszen a játékosok tettek róla, hogy a pályán történtekre figyeljen mindenki. Megnyomta az elejét a listavezető FTC, a 4. minutumban Megyerinek kellett elcsípni Ryan Mmaee jobb alsóba tartó löketét.

Nem sokkal rá ismét Megyeri és Ryan Mmaee párharca következett, utóbbi újfent kinézte magának a jobb alsót, a debreceniek hálóőre azonban szögletre tudott menteni. A 100. NB I.-es bajnokiján pályára lépő Dzsudzsák is megmutatta magát, Ferenczi passza után csavarta rá jó 17 méterről, a labda azonban a léc fölött repült el. A 19. percben újabb nagy Fradi-helyzet következett: Botka gurított vissza Frederiksennek, aki 16-ról rászúrta, Megyeriről kijött a játékszer, Botka elé került, aki visszatette Ryan Mmaeénak, ám a fővárosiak csatára eltörte a labdát.

Andó-Szabó zsebéből a sárga is viszonylag korán előkerült, előbb Sigér, majd Babunszki kapott lapot. Utóbbi megmozdulása nyomán Samy Mmaee úgy megsérült, hogy nem is tudta folytatni, Knoester érkezett a helyére. Fél óra elteltével a Loki is éledni kezdett, Szécsi tört volna be a 16-oson belülre, de érkezett Pászka, s felrúgta. Dzsudzsák szabadrúgása a sorfalról vágódott le.

A 37. percben aztán megtörtént, amit egyetlen debreceni sem akart látni, mattolták Megyerit. Frederiksen ment el a szélen, tökéletesen szolgálta ki a középen érkező Ryan Mmaeét, aki laza eleganciával a hosszúba gurított, 1–0 a zöld-fehéreknek.

Nőtt a fór

Fordulás után is jobbára a Fradi játékában volt nagyobb átütőerő. Sokan felkapták azonban a fejüket az 53. percben, mikor Dzsudzsák 23 méterről eleresztett egy lövést, sajnos célt nem ért, de a próbálkozásért járt a taps. Nem sok hiányzott, hogy a fővárosiak tovább növeljék az előnyüket, azonban Frederiksen túl körülményes volt, így mire ellőtte a labdát, már igazán helye sem volt, Megyeri simán fogta. Szrdjan Blagojevics is érezte, valamit tenni kell a támadószekcióval, így változtatásra szánta rá magát az 59. minutumban, a február közepén igazolt Aydint küldte be Szécsi helyére.

Továbbra is a pestiek irányítottak, a 68. percben pedig minden cívisvárosi fellélegezhetett, miután Traore bombája a gólvonal előtt pattant le, az érkező Zachariassen pedig kihagyta a fórt. 

Ismét örömmámorban úszott a vendégszektor a 79. percben, nem is csoda, hiszen Ryan Mmaee 15-ről kilőtte a jobb felsőt, 2–0. Még kilátástalanabbá vált a helyzet, mikor megfogyatkozott a Debrecen, Mance rúgott utána Zachariassennek, rögtön villant a piros.

Csalódottan indult haza több mint tízezer néző, hiszen amiért jöttek, nem kapták meg, a hazai győzelem elmaradt, emellett pedig az a harcosság is hiányzott a piros-fehérekből, amely az utóbbi időben jellemezte őket. 2–0-ra nyert a Fradi. Csütörtökön a kupában, a Puskás ellen lehet vigasztalódni.

KSZD

A drukkerekről készült fotósorozatot ebben a cikkben érheted el.

 

A tények

OTP Bank Liga, 21. forduló.

DVSC-Ferencváros 0-2 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 13 004 néző. Vezette: Andó-Szabó.

DVSC: Megyeri – Romanchuk (Bévárdi, 82.), Dreskovic, Deslandes, Ferenczi – Varga J. (Loncar, 71.), Manrique – Szécsi (Aydin, 60.), Dzsudzsák, Sós (Mance, 71.) – Dorian Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Knoester, 29.), Abena, Pászka (Civic, 56.) – Sigér (Boudiemma, 89.), Esiti – Zachariassen, Fredekriksen (Wingo, 89.), Traore – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.

Gól: R. Mmaee (38., 80.).

Sárga lap: Dorian Babunski (26.), illetve Sigér (22.), Knoester (91.).

Kiállítva: Mance (82.).

Mesterszemmel

Szrdjan Blagojevics: Jó meccs volt, többek között azért is, mert ennyi szurkoló kijött a stadionba, köszönet jár nekik ezért. Sajnálom, hogy nem tudtuk őket boldoggá tenni. Az első félidő taktikailag nagyon érdekes volt, elsősorban az edzők számára. Nem játszottunk rosszul ekkor, és nem szabad elfelejteni, hogy a címvédő, Európa Ligában szereplő FTC volt az ellenfél. Szünet után kissé elveszítettük az irányítást, Szécsi Márk és Sylvain Deslandes is sérüléssel küzdött, ráadásul Antonio Mancét kiállította a játékvezető. Gratulálok a Ferencvárosnak.

Sztanyiszlav Cserszeszov: Jó mérkőzést láthattunk, erre is számítottunk. Szeretnék sok olyan meccsen részt venni, ahol ennyi néző van. Fontos győzelem ez, viszont sajnálom Pászka és Samy Mmaee sérülését.

Forrás: dvsc.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában