Röplabda

2023.02.25. 20:17

Bravó! Simán verték a bajnokesélyest a debreceni röpisek

A listavezető Pénzügyőr felett diadalmaskodtak a DEAC férfi röplabdázói.

Csodás győzelmet arattak a debreceni röpisek

Forrás: Kiss Annamarie

Nehéz feladat előtt állt Fodor Antal együttese, hiszen a bajnokesélyes és listavezető Pénzügyőrt fogadta a DESOK-ban az Extraliga felsőházi középszakaszának utolsó előtti fordulójában – írja honlapján a DEAC. Jól kezdték a mérkőzést a debreceniek, 2:0-s előnybe kerültek a nyitó szettben, és ezt követően is többnyire vezettek Gustavo vezérletével. 

6:4-nél kisebb megtorpanás következett, ekkor zsinórban négy pontot szerzett az ellenfél, amellyel sikerült fordítania. Mindez nem zavarta meg a cívisvárosiakat, higgadt játékkal visszaszerezték az előnyt, és 25:21-re megnyerték az első szettet.

A második játékrészt ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták. Gustavo Almora és Kiss Imre pontot érő ütése megadta a lendületet, de csakúgy, mint az első szettben, a Pénzügyőr ezúttal is produkált egy jó sorozatot, amivel kicsit meglépett (7:11). Bagics Balázs pontja, majd Tóth András sánca visszarántotta a csapatot, és hiába a vendégek időkérése, ismét a DEAC-nál volt az előny (12:11), amit innentől már nem is engedett ki a kezéből, 25:20-as hazai sikerrel zárult a második etap.

Az utolsó szettben már nem voltak izgalmak, a DEAC remek teljesítményt nyújtva 25:18-ra hozta a játékrészt, és ezzel 3:0-ra megnyerte az összecsapást.

A debreceniek ezzel a sikerrel stabilizálták harmadik helyüket a tabellán. A felsőházi középszakasz utolsó mérkőzését március 4-én Székesfehérváron, a MÁV Előre SC otthonában játsszák.

HBN

A tények

Extraliga középszakasz 1-4., 5 forduló

DEAC–Pénzügyőr 3:0 (25:21, 25:20, 25:18)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában