Extra Liga

2023.01.22. 20:32

Soha nem látott sikert értek el a DEAC röpisei

A Debreceni Egyetem alakulata nem botlott a Kistext ellen, ennek köszönhetően pedig a második helyen zárta az alapszakaszt.

Marlonék (labdával) hatalmas sikert arattak | Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC férfi röplabdázói két legyet üthettek egy csapásra vasárnap este a DESOK-ban, hiszen a sereghajtó Kistext legyőzésével bejuthattak a felsőházba. Szerencsére Fodor Antal vezetőedző az összes kulcsemberét bevethette a sorsdöntő találkozón. A másik oldalon kezdett az a Fazekas Balázs, aki az előző idényben még nálunk szerepelt - olvasható a DEAC honlapján

Sokak érdeklődését felkeltette a találkozó, ezt támasztja alá, hogy közel telt ház volt a csarnokban. A publikum először Marlon megoldását tapsolhatta meg, majd nem sokkal később Kiss Imre villant (3:1). Egyre több hiba csúszott a vendégek játékába, 15:8 állt az eredményjelzőn, amikor Tamás Zoltán először időt kért. A fővárosi csapat trénerének az intelmei nem igazán hatottak, hiszen egyre jobban nőtt a távolság a felek között. A DEAC-nál gyakorlatilag mindenkinek akadtak jó megmozdulásai, Willian és Gustavo termelte a pontokat, Tóth András pedig 23:12-re módosította az eredményt. Ez a periódus Gebhardt Norbert pontatlan ütésével zárult (25:13).

A második etap elején Novoselov jelentkezett ásszal, ezzel egyre olvadt az ellenfél hátránya (6:5). Ezt követően Gustavo blokkjait lehetett kiemelni, amelyeknek hála újra meglógott a debreceni együttes. Nem adták fel a küzdelmet a Kistext röplabdázói, ennek ellenére ebben a szakaszban is a DEAC dominált, így újabb lépést tettek a cél felé (25:20).

A harmadik játékrész alaphangját egy 4:0-s sorozattal adták meg az egyetemisták. Néhány pontatlan nyitással a saját dolgukat nehezítették meg, de újabb 4:0-s futással megint kényelmesebbé vált a helyzetük (10:4). A végéhez közeledve Gustavo két parádés szervával tört borsot a budapestiek orra alá. A kubai légiós a hátralévő időben sem tétlenkedett, végül ő értékesítette a második meccslabdát.

A 3:0-s sikernek köszönhetően a második helyen fejezték be az alapszakaszt, ami óriási tett. A felsőházba rajtuk kívül a Pénzügyőr, a Kazincbarcika és a MÁV Előre jutott.

Extraliga 14. forduló

DEAC-Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (25:13, 25:20, 25:16)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában