Kézilabda

2023.01.17. 15:55

Mutatjuk, mi történt eddig és mi vár még a Lokira az Európa-ligában

Két forduló után százszázalékos az EL C-csoportjában a norvég HK Sola és a DVSC Schaeffler , míg a dán Nyköbing és a horvát Koprivnica még pont nélkül áll.

Forrás: Napló-archív

Debreceni szemszögből jól fest az Európa Liga C jelű négyesének tabellája, hiszen a DVSC Schaeffler a Nyköbing hazai és a Podravka Vegeta idegenbeli legyőzése után négy ponttal áll a tabellán, a jobb gólkülönbsége miatt első norvég Sola mögött. A csoportkörből azonban még négy forduló hátra van, így nagyon sok forgatókönyv elképzelhető, a lényeg, hogy a továbbjutás kiharcolásáig még roppant hosszú út vár a debreceni csapatra – írja a dvsckezilabda.hu.

A DVSC Schaeffler a 3. fordulóban, január 22-én vasárnap 18 órakor a szintén hibátlan Sola otthonában lép pályára, míg a Nyköbing a Podravkát fogadja.

Aztán egy hét szünet következik az EL-ben, majd február első hétvégéjén a 3. kör visszavágóit rendezik, azaz DVSC Schaeffler–Sola (február 4., 20 óra) és Podravka–Nyköbing lesz a párosítás. A következő fordulóban, február 11-én 16 órakor a Nyköbing vendég lesz a Loki, majd egy nappal később a Sola Kaproncán lép pályára. A zárófordulóban mindkét mérkőzés azonos időpontban, február 18-án, vasárnap 18 órakor kezdődik, DVSC Schaeffler–Podravka, Sola–Nyköbing lesz a párosítás.

Számolgatni egyelőre még felesleges, de az egyértelműnek tűnik, hogy a negyeddöntőhöz még legalább két győzelemre van szüksége a cívisvárosiaknak, s még nyolc szerzett ponttal sem biztos a továbbjutásuk.

– Természetesen örülünk az eddigi két győzelemnek, de még nagyon messze van a csoportkör vége – mondta Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezetőedzője. – Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, most a vasárnapi, Sola elleni idegenbeli találkozóra koncentrálunk. Élvezzük, hogy ilyen remek hangulatban, ilyen ellenfelekkel játszhatunk, s természetesen szeretnénk továbbjutni a csoportból, de addig még hosszú út vezet! – fogalmazott a tréner.

Eddig történt:

EFH Európa-liga, C csoport

1. forduló: DVSC Schaeffler–Nyköbing 28–27, Sola–Podravka Vegeta 35–29
2. forduló: Nyköbing–Sola 26–28. Podravka Vegeta–DVSC Schaeffler 20–26

Az állás:

1. Sola 4 pont (63–55)
2. DVSC Schaeffler 4 (54–47)
3. Nyköbing 0 (53–56)
4. Podravka 0 (49–61)

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában