Röplabda

2023.01.29. 20:39

Vereséggel nyitották a felsőházi szereplésüket a DEAC röpisei

A Debreceni Egyetem alakulatát legyőzte a Kazincbarcika, ám ettől sokkal szomorúbb hír Willian sérülése.

Nagy érvágás a DEAC számára Willian sérülése

Forrás: Napló-archív

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap este a kazincbarcikaiakat fogadták a felsőházi rájátszás első fordulójában. Fodor Antal legénysége az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a Vegyészt, mely most visszavágott – írja a deac.hu.

A lelkes barcikai drukkerek nagy örömére jobban kezdték a mérkőzést a vendégek (0:3). Több bosszantó hibát is elkövetett a DEAC, ennek köszönhetően egyre nagyobb lett a hátránya, 7:16-nál Fodor Antal másodszor is időt kért. 

Sajnos a debreceniek helyzete még nehezebbé vált akkor, amikor Williant térdsérülés miatt elveszítették. A brazil légióst ölben kellett levinni a pályáról.

 Willian helyét Veres Bence vette át, aki jól szállt be a meccsbe, ettől függetlenül ezt a szettet simán hozta az ellenfél (17:25).

A második periódus sem indult valami fényesen, Szabó Dávid ászával néggyel vezettek a borsodiak (2:6). Nem adta fel a harcot a cívisvárosi egylet, ez a mentalitás pedig kifizetődött, ugyanis 10:9-nél már náluk volt a fór. Ezt követően sokáig kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, ám 17:17 után 4:0-s sorozattal rukkolt elő az ellenlábas. 

A szoros végjátékban sem adták olcsón a bőrüket a Fodor tanítványok, ám nem jött össze az egyenlítés (23:25).

A harmadik szettben újra a DEAC-nak kellett futnia az eredmény után. Becsülettel küzdöttek a hazaiak, ám a kulcspillanatokból nem jöttek ki jól. Akadtak ugyan szép megoldásaik, ettől függetlenül főleg a Kazincbarcika akarata érvényesült.

Fájó vereséggel indította tehát a felsőházat a Debrecen, bár azt nem szabad elfelejteni, hogy Willian elvesztését gyakorlatilag bármelyik gárda megérezné. A DEAC jövő szombaton a Pénzügyőr otthonában vizitál, az összecsapást a tervek szerint az M4 Sport+ közvetíti.

HBN

A tények
Extraliga felsőház 1. forduló
DEAC-GreenPlan-VRCK 0:3 (17:25, 23:25, 21:25)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában