Karate

2023.01.23. 11:15

Egerben edzőtáboroztak a karatékák

Sensei Őri Krisztián 4. Dan övvizsgát tette le.

Balról Őri Krisztán, jobbról Juhász Ferenc

Forrás: Őri Krisztián-archív

A Shotokan Karate Stílusszövetség (SKS-SKDUN Hungary) szervezésében 23 egyesületből 150 karatéka vett részt edzőtáborában január közepén Egerben. 

A DEAC Shotokan Karate szakosztálya a téli alapozási időszakot kihasználva, szakmai felkészüléssel és megmérettetéssel kezdte az évet: az utánpótlás vezetője, Sensei Őri Krisztián 4. Dan övvizsgát tette le Shihan Juhász Ferenc 8. Dan mester (a Stílusszövetség elnöke) előtt.

 A Yondan, azaz a 4. mester fokozatra történő több hónapos felkészítését Sensei Kis Zoltán 6. Dan mester irányította.

Őri Krisztián 1989 óta gyakorolja a shotokan karate harcművészetet. Alapítója a Bushido Karate Sportegyesületnek, a Józsai Szabadidő és Tömegsport Egyesületnek és a Sport Family Egészségmegőrző Kft-nek. Sportolóként, versenyzőként, sportszervezőként és edzőként van jelen a cívisváros életében már több mint három évtizede. 

Edzőként már 1998. óta tevékenykedik Józsán, a DEAC Shotokan Karate Szakosztály Utánpótlását 2018-ban hozták létre a DEAC vezetésével.

 Tanítványai rengeteg országos bajnoki, magyar bajnoki, diákolimpiai, nemzetközi címmel, miniszteri elismeréssel rendelkeznek.

Balról Őri Krisztán, jobbról Juhász Ferenc
Forrás: Őri Krisztián-archív

Jelenleg 4 helyen van karate oktatás, melyet szakmailag irányít és a napokban indul be egy fővárosi karate képzésük is. A fókuszt az egyetemi sport és a tanulás párhuzamos fejlesztésén tartja, ennek érdekében szerezte meg sportjogi szakokleveles tanácsadói végzettségét a DE-ÁJK-án, valamint tette le a napokban a 4. Danos vizsgáját. A 2023-as évben a szakosztály tagjainak tudását karate bírói ismeretekkel kívánják bővíteni, valamint elindul egy tehetség kiválasztás program, melynek központjában a képesség fejlesztés áll. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában