Kettőből kettő!

2023.01.15. 17:30

Édes siker: a Podravka Vegetát is legyőzte a DVSC!

Fordulás után gyorsan eldöntötte a két pont sorsát a fokozatosan belelendülő Lokomotív.

Forrás: Czinege Melinda

Második csoportmérkőzését is megnyerte a DVSC Schaeffler az Európa-liga C csoportjában, a piros-fehérek ezúttal a horvát Podravka Vegeta otthonában diadalmaskodtak 26–20-ra.

A dalmátok az első fordulóban a Sola HK ellen maradtak alul 35–29-re – apropó, a norvégok a második forduló után is százszázalékosak, ugyanis idegenben verték a dán Nykøbinget –, így azzal a céllal léptek pályára, hogy megszerezzék első pontjukat a kiírásban. Szerencsére nem sikerült a tervük...

A Loki majd hét és fél órás buszút után érkezett meg szombat délután Kaproncára, de szerencsére a lányoknak volt rá egy napjuk, hogy a regenerációt követően kipihenjék az utazás fáradalmait. A Fran Galovic Sportcsarnokban megrendezett vasárnap délutáni összecsapáson a Vasutas a harmadik számú, arany színű mezében lépett pályára.
Szilágyi Zoltán támadásban ezúttal a kétirányítós játék mellett tette le a voksát, így a mieink a Catherine Gabriel, Töpfner Alexandra, Planéta Szimonetta, Szabó Nina, Bordás Réka, Vámos Petra, Vámos Míra sorral kezdtek. Az első támadását elhibázta a Loki, aztán a következőt is, az ifjabb Vámos, Míra ejtett mellé. Szabó Nina brusztolta ki az első debreceni találatot, estében lőtt keresztbe a hosszú alsóba. Jól védekezett a csapat, de a támadásokból mintha hiányzott volna a dinamika. Aztán erre némiképp rácáfolva a napokban szerződést hosszabbító Planéta Szimonetta kínálta meg a hazai kapust egy emberes lövéssel, nem is tudott hozzászagolni a dalmát hálóőr. Töpfner Alexandra büntetőből költöztette ki a jobb felsőből az addig ott békésen éldegélő pókfamíliát, majd Vámos Petra volt eredményes, máris 4–1-re ment a mintegy 150 Loki-drukker által űzött-hajtott Vasutas a 9. percben. A játékrész felénél jött az első változtatás, a hibázgató Szabó Ninát Kácsor Gréta váltotta – így Vámos Petra csúszott irányítóba –, aki gyorsan lőtt is egy szép gólt a Kígyó térről (3–6, 16. perc).  A Gréti becenévre hallgató átlövő pillanatok múlva másodszor ünnepelhetett: bombája a bal oldali kapufáról a horvátok kapusának hátára, onnan pedig a hálóba pattant. 

A német válogatott Ann-Catherin Giegerich jött be egy hetes erejéig, és a piros-fehérek büntető-hárító királynője nem hazudtolta meg magát, kifogta a próbálkozást. Aztán Catherine Gabriel is megmutatta, hogy nem testidegen tőle a büntetők hárítása, Töpfner pedig egy négyperces hajdúsági gólcsendre tett pontot – természetesen hetesből (6–9, 24. perc).

Petrus Mirtill, Füzi-Tóvizi Petra és Hámori Konszuéla is lehetőséget kapott, utóbbi kettő balul sikerült összjátéka után fordult le a Podravka, így 6–10 helyett 7–9 lett… Egy második Kácsor-vendégkapus koprodukciót követően lépett 10-re a Loki. Gabriel egy újabb – időn túli – hetest hárított, így 11–7-es cívisvárosi vezetésnél vonultak szünetre az alakulatok. A 7 kapott gól rendben volt, de támadásban lehetett kivetnivalót találni a mieink játékában. 

Kácsor ott folytatta, ahol abbahagyta, újabb bombával amortizálta a hazaiak kapusának önbizalmát, majd rögvest Petrus is betalált, két perc sem telt el, máris hattal ment a Debrecen. Folyamatosan öt-hal gól körül billegett a különbség a televíziós közvetítésbe is behallatszó Loki-drukkerek legnagyobb örömére. Vámos Petra szakítószilárdság tesztnek vetette alá az egyik horvát mezét – a dresszt gyártó márka képviselői szomorúan konstatálhatták, hogy kreálmányuk nem állta ki a próbát, cserélni is kellett a leamortizálódott felsőt. Giegerich előbb egyenlített a házi büntetőfogó versenyben, majd át is vette a vezetést, jutalmul meg is kapta az utolsó negyedórát Szilágyi Zoltántól. 

Zúgott az Itthon vagyunk! és a Ria, ria Hungária! a lelátó debreceni részéről, a lányok pedig élvezték a meccset (15–23, 52. perc). Öt minutummal a vége előtt Szilágyi Zoltán időt kért, a mester maximalizmusát mutatja, hogy 6 gólos vezetésnél is teljes koncentrációt kért tanítványaitól. Csernyánszki Lilána talpról lőtt bombagólt, majd a kispadra lefutva ugrott Bordás Réka nyakába örömében. 

Végül 26–20-re győzött a DVSC, a teljesen megérdemelt siker után jogosan ünnepelt együtt a csapat és szurkolótábora. 

MSZ

A tények:

EHF Európa-liga C csoport, 2.forduló

PODRAVKA VEGETA (horvát)–DVSC SCHAEFFLER 20–26 (7–11)
Kapronca, 1300 néző. V: C. Hannes, D. Hannes

PODRAVKA: Besen – Zadravec 1, D. Kalaus, Stelmakh 2, Senvald 2 (1), L. Kalaus 4 (1), Simara 2. Csere: Tucakovic (kapus), Guskic 2 (2), PANDZA 4, Barisic 2, Franusic, Vuljak, Turk 1. Edző: Antonio Pranjic
DVSC: Gabriel – Töpfner 7 (6), Planéta 2, Szabó N..1, Bordás 1, Vámos P. 2, Vámos M. Csere: Giegerich (kapus), Kácsor 5, Hámori K. 2, Csernyánszki 1, Petrus 4, Füzi-Tóvizi 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 4, illetve 4 perc
Hétméteresek: 9/4, illetve 5/5

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában