OTP Bank Liga

2023.01.26. 16:59

Megtörik a Loki rossz sorozata?

A Debreceni VSC labdarúgói az elmúlt öt bajnokin mindössze egy pontot szereztek a ZTE ellen.

Baráth Péter és Ubochioma Meshack nagyot küzdöttek egymással tavaly augusztusban | Forrás: Zalai Hírlap-archív

Véget ért a várakozás, a szokásosnál is hosszabb téli szünetet követően a kedd esti ZTE–Ferencváros 1–2-re végződő találkozóval folytatódott az OTP Bank Liga. Ezt a meccset még augusztusban halasztották el és most pótolták, azonban a hétvégén már jön az első teljes tavaszi forduló, ami a 17. a kiírásban.

A Debreceni VSC ellenfele pont a már említett zalaegerszegi gárda lesz szombaton délután a Nagyerdei Stadionban.

A Loki jelenleg a hetedik helyen áll 20 ponttal, 5 győzelem és 5 döntetlen mellett 6 alkalommal szenvedett vereséget. A csapat eddigi 16 meccsén egyaránt 27 gólt lőtt és kapott is.

A ZTE 22 pontot gyűjtve az 5. pozícióban van 6 győzelemmel, 4 döntetlennel és 6 vereséggel. Az egerszegiek 25 szerzett és 19 kapott találattal állnak jelenleg. 

Legutóbb Zalaegerszegen csapott össze a két gárda, egy gólgazdag meccsen 4–2-re nyertek Ricardo Moniz tanítványai. A DVSC 1–1 után még egyenlíteni tudott, azonban a hazaiak többnyire rögzített helyzetekből és beadásokkal szétszedték a debreceni védelmet.

 

Az eredmény komoly változásokat idézett elő a vasutasoknál, hiszen a meccs utáni héten a nyáron kinevezett Joao Janeiro munkája meg is szűnt.

 

Eddig 62 alkalommal nézett farkasszemet a Loki a Zetével az élvonalban, és történelmi távlatokban debreceni fölény mutatkozik. A 31 Loki-győzelem és 13 döntetlen mellett 18 zalaegerszegi siker született. Majdem 8 esztendőn keresztül nem találkozott a két együttes a bajnokságban, a ZTE akkor a másodosztályban vitézkedett, azonban a 2019-es visszajutásukat követően, az elmúlt évek jóval negatívabb képet mutatnak a DVSC szemszögéből.

 

A legutóbbi öt összecsapáson négy zalaegerszegi siker és egy döntetlen született, a Loki legutóbb 2019 novemberében hagyta el nyertesen a pályát.

 

Amennyiben a DVSC egy győzelemmel meg tudná törni az utóbbi idők rossz sorozatát, akkor egy ponttal megelőzné aktuális ellenfelét a tabellán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában