Kézilabda

2023.01.26. 19:42

Nem igazán kellett megizzadnia a Lokinak a Csaba ellen

A kicsit szorosabb kezdet után a végére egyértelműen kirajzolódott, ki a jobb csapat.

A Békéscsaba együttesével csaptak össze Tóvizi Petráék a Hódosban csütörtökön este

Forrás: Molnár Péter

A hazai B-közép már a mérkőzés előtt öt perccel kereste a viharsarki szurkolókat, melynek a „Hol a Csaba-tábor?” rigmussal adott hangot. Pár pillanatra a nyíregyháziak is terítékre kerültek, de utána rögtön a sajátjaik biztatásába kezdtek a debreceni drukkerek.

Csütörtökön este rendezték meg a DVSC–Békéscsaba keleti rangadót a Hódosban. Mikor hatot ütött az óra, nem csupán a meccs kezdődött el, a csabaiak is megjelentek (mintegy negyvenhatan), akiket „szívélyesen” üdvözöltek a mieink.

A női kézilabda NB I. 12. fordulójában esedékes derbi első találatát a vendégek szerezték, de Kácsor Gréta gyorsan egyenlített. A cívisvárosiak egyébként a Catherine Gabriel – Töpfner Alexandra, Planéta Szimonetta, Vámos Petra, Bordás Réka, Kácsor Gréta, Vámos Míra kezdősorral nyitották az összecsapást. A nevezett játékosok közül betegség miatt hiányzott a brazil légiós, Mariana Costa, helyette Kiss Csenge kapott lehetőséget, illetve sérülés miatt a szerb válogatott balátlövő, Jovovics Jovana sem léphetett pályára.

A lilák kapuját az egykor a Debrecent erősítő Szabó Dóra védte. Fej-fej mellett haladtak a felek, a 9. percben 4–4 volt az állás. Mindkét oldalon elég sok pontatlanság csúszott be, rossz indítások és passzok jellemezték a játékot, illetve a befejezések terén is akadtak problémái az egyleteknek. Hiába alakítottak ki sok kecsegtető helyzetet a piros-fehérek, rendre bosszantó hibákat vétettek, dekoncentráltak voltak a lányok. Szilágyi Zoltán is érezte, rendet kell tenni a fejekben, időt kért, illetve cserélt is, bejött Szabó Nina, Hámori Konszuéla és Füzi-Tóvizi Petra is. Több kihagyott helyzet után végre a 18. minutumban megtörni látszott a jég, előbb Füzi-Tóvizi egyenlített, majd pedig Vámos Míra találatának hála, a találkozó során először, vezetett a Loki, 8–7.

A meccs hangulatára nem lehetett panasz, a DVSC fanatikusok végig hangosan éltették övéiket, néha-néha pedig a csabaiak hangja is felerősödött, de ők nem is igazán a játékkal, hanem inkább a hazai táborral való szócsatával voltak elfoglalva.

Érdekesség, hogy Töpfner lecserélése után a jobbkezes Petrus Mirtill játszott a jobbszélen, a támadásoknál látszólag nem is igazán feküdt neki a pozíció, de egy jobbkezestől nem is elvárható, hogy brillírozzon azon a helyen. Az első játékrész vége Kácsorról szólt, két szép találattal alakította ki a félidei 14–10-es eredményt.

Sima lett

Egy gyors vendég-góllal indult a folytatás, majd a másik oldalon két debreceni, Kácsor és Vámos Petra is lentmaradt, utóbbi emberét, Gyimesi Kittit ki is szórták két percre.

Egy családias Vámos-összjáték után, az ifjabb, azaz Míra módosította 17–12-re az állást a bal szélről. A hosszú időn át sérült Ann-Cathrin Giegerich is beállt, igaz, csak egy hetes erejéig. Tovább nyílt az olló, Bordás Réka is villant, ezzel már 20–13-ra ment a DVSC. A hazaiak mestere időt is kért, jött is a gól. Ezután a német válogatott hálóőr, Giegerich újra beállt, és hárított is rögtön egy lövést. 

Már csak negyedóra volt hátra, a mérkőzés pedig eldőlni látszott (24–17), a feketében megjelenő hazai keménymag azonban töretlen lelkesedéssel éltette kedvenceit.

Vámos Petra másodpercei következtek tízzel a vége előtt, két remekbeszabott találatával már 26–19-re ment a Szilágyi-alakulat. A hajrában sem volt oka az aggodalomra a hazaiaknak, mikor Petrus újra bevágta, már tízzel ment a Lokomotív, számoltak is az ultráink.

A kezdeti bizonytalanságot leküzdve a második félidőre egy igazán jó kis meccs alakult ki a felek között, melyen nem volt kérdés, ki a jobb, 30–22-re nyer a DVSC Schaeffler.

KSZD

DVSC SCHAEFFLER–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 30–22 (14–10)

Debrecen, 1500 néző. V: Haskó, Natkai

Debrecen: GABRIEL – Töpfner, Planéta 1, VÁMOS P. 4, BORDÁS 4, KÁCSOR 8 (1), Vámos M. 3. Csere: GIEGERICH (kapus), Füzi-Tóvizi 3, HÁMORI 4, Szabó N., PETRUS 2, Csernyánszki 1, Kiss Cs. Edző: Szilágyi Zoltán

Békéscsaba: Szabó D. – Horváth G. 1, LANISTATIN 10 (3), Bucsi 1, Mayer Sz., GYIMESI 4, Hajtai 1. Csere: Razum (kapus), Giricz, Török F., Andróczki 1,TERMÁNY 3, Borbély M., Vámosi, Bencsik, Kiss-Walfisch 1. Edző: Papp Bálint

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 15. p.: 6–7. 18. p.: 8–7. 22. p.: 10–7. 34. p.:16–11. 43.p.: 22–14. 50.p.: 24–18. 58.p.: 30–20.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Mesterszemmel

Papp Bálint: Gratulálok, jobbak voltak a debreceniek. Szorosabb első félidő is lehetett volna, ha pontosabbak tudunk lenni, de a szünet előtti pillanatokban mutatott fegyelmezetlenségünk miatt két gyors gólt is kaptunk, ami miatt viszonylag jelentősebb nagyobb különbség alakult ki. Ez rányomtra a bélyegét a folytatásra, bár a szünet után is voltak jó pillanataink, de kijött a különbség a végére a két csapat között. 

Szilágyi Zoltán: Kritikán aluli volt a helyzetkihasználásunk, ami miatt bosszús vagyok. Nagyon megnehezítette a dolgunkat a Békéscsaba, a védekezésünkkel elégedett voltam, viszont a játék többi elemével egyáltalán nem. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában