Labdarúgás

2023.01.30. 20:00

DVSC: a számok nem hazudnak? - Blagojevics érkezése óta élcsapat lett a Loki

Szrdjan Blagojevics regnálása alatt csak a Ferencváros teljesít jobban a Lokinál.

Dzsudzsák Balázs (balról) és Szrdjan Blagojevics örörme a DVSC-Mezőkövesd bajnokin

Forrás: Molnár Péter

Mint ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, a DVSC együttese egy szép 3–0-s ZTE elleni hazai győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a labdarúgó NB I.-ben. Bár az őszi szereplés sokak számára meglepetés volt, a télen mégis felütötte a fejét az aggodalom a Loki-drukkerek között, mondván, elég vegyesek voltak az edzőmérkőzések eredményei, ráadásul mindössze kettőt igazolt eddig a csapat, azt is viszonylag későn. Egy tavaszi bajnokiból nyilván nem érdemes sok mindent levonni, ráadásul a zegiek a 35. perctől emberhátrányban játszottak, de ahogy a közmondás tartja, a győzelmet sosem kell megmagyarázni.

Így inkább nézzünk egy kis statisztikát: a jelenlegi vezetőedző, a szerb Szrdjan Blagojevics tavaly szeptember 21-én vette át a DVSC irányítását. Azóta 9 bajnokin dirigálta a Vasutast, eddigi mérlege 5 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség, 20–13-as gólkülönbség, 1.78 pont per meccses átlaggal.

A Transfermarkt oldal kimutatása alapján ezt az időszakot tekintve Dzsudzsák Balázsékat csak a bajnoki címvédő Ferencváros előzi meg a tabellán. 

Ám ami a statisztikából még kiderül, ebben a periódusban a Loki szerezte a legtöbb gólt (20), ami meccseként 2.22-es átlag – a második legeredményesebb az FTC és Paks 16-16 találattal. Ebből következően talán nem is akkora meglepetés, hogy a vizsgált 9 fordulóban a debreceniek meccsein esett a legtöbb gól (33), ami azt jelentette átlagban 3,67-et jelent.

Forrás: Transfermarkt

Érdekességképpen álljon itt, hogy a DVSC-vel a bajnokságot elkezdő portugál Joao Janeirónak jutó 6 mérkőzésen 4 döntetlenre és 2 vereségre futotta Szécsi Márkékkal, egy nem túl fényes 9–13-as gólkülönbséggel, és 0.67-es pontátlaggal. Az őt váltó, ideiglenes edzőnek kinevezett klublegenda, Dombi Tibor felrázta a csapatot, hiszen 1-1 győzelmet és vereséget könyvelhetett el a bajnokságban a Loki élén, miközben a Magyar Kupában továbbjuttatta a gárdát.

Ha még egy idényt visszaugrunk, akkor azt látjuk, hogy a Vasutast a másodosztályból felnavigáló Huszti Szabolcs az élvonalban már közel sem volt olyan sikeres az együttessel, 10 élvonalbeli bajnokin 2 siker, 3 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege 19–19-es gólkülönbséggel, 0.90-es pontátlaggal. Az őt váltó spanyol Joan Carrillo viszont teljesítette, amit elvárt tőle a vezetőség, mert bár a 21 bajnoki 7–5–9-es mérlege megfűszerezve egy 20–29-es gólkülönbséggel, 1.24-es pontátlaggal nem hangzik túl acélosnak, mégis a hetedik helyre kormányozta be a piros-fehéreket az idény végén.

A jelenleg a MOL Fehérvárt dirigáló Huszti remélhetőleg nem a szombati, Loki elleni bajnokin mutatja meg, hogy az eltelt időben mennyit fejlődött vezetőedzőként.

MSZ
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában