Labdarúgás

2023.01.28. 17:08

Legendákról kaptak nevet a szektorok a Nagyerdei Stadionban – fotókkal

Megtartották szombaton a DVSC–ZTE meccs előtt a szektorok névadó ünnepségét.

Névadó ünnepséget tartottak a DVSC-ZTE meccs előtt a B szektorban

Forrás: Molnár Péter

Mintegy ötven szurkoló jelent meg a bajnoki előtt egy órával a Nagyerdei Stadion B szekorában. A DVSC cégvezetője, Makray Balázs köszönetet mondott a drukkereknek, amiért olyan sok szavazat érkezett. Mint ismertette, az eredmény egyértelmű volt mindegyik szektor esetében. Makray elmondta, a klubvezetés és a polgármester közösen találta ki a névadás ötletét. 

Megtartották a DVSC–ZTE meccs előtt a szektorok névadó ünnepségét a debreceni Nagyerdei Stadionban
Makray Balázs, a DVSC cégvezetője
Forrás: Molnár Péter

Ike Thierry Zaengel, a DVSC elnöke is szólt a szurkolókhoz, megköszönte, hogy eljöttek, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem ismerhette Komáromi Gábort. 

A Komcsiként ismert egykori vezérszurkoló nevét skandálták a B-közepesek, majd pirotechnikai eszközöket gyújtottak meg. Garamvölgyi Lajos és Komáromi Gábor emléktáblájánál új koszorúkat is kihelyeztek.

Mint ismert, a DVSC még tavaly ősszel arra kérte drukkereit, hogy voksoljanak arra, mely Loki-legendákról nevezzenek el szektort a Nagyerdei Stadion A-, B- és C-lelátóján. A szavazatok alapján a Loki-hívők többsége az A3-szektor esetében a súlyos betegségben elhunyt edzőt, Garamvölgyi Lajost, a B6-ban a tragikus balesetben elvesztett vezérszurkolót, Komáromi Gábort, míg a C3 kapcsán a korábbi legendás játékost, Dombi Tibort választotta névadónak. 

DVSC szektoravató, névadó ünnepség, Garamvölgyi Péter, Makray Balázs, Ike Thierry Zaengel
A képen balról Makray Balázs, Ike Thierry Zaengel és Garamvölgyi Péter
Forrás: Molnár Péter

Természetesen részt vett az ünnepségen Garamvölgyi Lajos fia, Garamvölgyi Péter is, aki a Haonnak elmondta, felemelő érzés számára, hogy a szurkolók az édesapjáról nevezték el az egyik szektort. – Nagy megtiszteltetés ez, örülök, hogy életben tartják az emlékét, és a fiatalabb generáció is tudja, ki volt ő. Amikor van rá mód, mindig szívesen járok ki a Loki meccseire, ez eddig is így volt, de így még kedvesebb lett számomra a stadion. Külön érdekesség, hogy épp ma, a nagyobbik fiam, Lajos hetedik születésnapján tartották az ünnepséget, és pont az édesapám másik egykori klubja, a ZTE ellen meccsel a DVSC.

Dombi Tibor nem tudott részt venni az ünnepségen, a Loki szakmai stábjának tagjaként neki most más feladatai voltak, de korábban, szűk körben a róla elnevezett szektort is felavatták.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában