Futsal

2023.01.23. 20:11

Sajnálhatja, aki kihagyta: nem bírt egymással a DEAC és az MVFC

Igazán közönségszórakoztató meccsen, 4–4-es döntetlent ért el egymás ellen a DEAC és az Újfalu.

Hiába hengerelt Thiago, végül iksz lett

Forrás: Molnár Péter

Szinte teljesen megtelt a DESOK Csarnok hétfőn este – nem is csoda, hiszen az MVFC-Berettyóújfalut fogadta a DEAC a férfi futsal NB I. 19. fordulójában. Elek Gergő tanítványai már az első percekben nyomatékosítani próbálták, ki az úr a házban, több helyzetet is fel lehetett jegyezni a hazaiak neve mellett, egy szép összjáték végén például a fiatal Szabó Ábel próbálkozhatott. Hamar ébredt azonban a Mezei-Vill is, így már nem volt olyan egyoldalú a meccs, Matheus eresztett el egy közelit, de Krajcsi Bence a helyén volt. Mindkét oldalon akadtak szép megmozdulások, az összecsapás iramára nem lehetett panasz, de gól egyelőre váratott magára. A nézők sem hagytak szó nélkül egy-egy szép megmozdulást, ha folyamatos szurkolás nem is alakult ki, a publikum azért együtt élt a játékkal.  

Csereként az újfaluiak új igazolása, Tifán Norbert is lehetőséget kapott, nem is csoda, hiszen látszott, otthonosan mozog a pályán. A félidő felénél Rábl János és Thiago kakaskodott egy kicsit, de a játékvezető hamar rendet tett, egyébként sportszerű mederben folyt a játék. 

A találkozóra több DVSC-s hölgy is kilátogatott, a kézisek közül Planéta Szimonetta, Hámori Konszuéla és Mariana Costa is úgy döntött, élőben tekinti meg a megyei rangadót. Utóbbi állítólag jó kapcsolatot ápol a DEAC brazil légiósával, Thiagoval.

Mindkét egylet nyomott, egy pillanatra síri csend lett a csarnokban, úgy tűnt, Nagy Imre lökete utat talál a kapuba, ám Krajcsi ezúttal sem kapitulált. Nem kellett sokat várni a válaszra, Thiago eresztett el egy életerős bombát, Sándor Máténak kellett védeni.

A szünethez közeledve ismét „egymásra talált” Rábl és Thiago, utóbbi fájdalmas üvöltés közepette terült el a földön, villant is a sárga, a Mezei-Vill rutinos futsalosa kapott lapot.

Kiszakadt a gólzsák

Úgy tűnt, jót tett a rövid pihenő a feleknek, a 22. percben Thiago lőtte ki a felsőt, Sándornak esélye se volt, 1–0. Szinte rögtön utána jött a második, a tavaly még az Újfalut erősítő Tóth Attila is messziről próbálkozott, és újra szólhatott a taps, 2–0-ra ment az egyetemi gárda. 

A 26. minutumban szépített a Berettyó: Matheus a bal oldalon megtolta a labdát a kapu előtt, aztán a kimozduló Krajcsi mellett jobbal a bal sarokba külsőzött. Nem sokkal rá, egy labdaszerzést követően Thiagot hagyták őrizetlenül, aki ki is használta a lehetőséget, és védhetetlenül bombázott az alsóba. Pörögtek az események, kis túlzással lezárhatta volna a meccset Nagy, ám próbálkozása a kapufán csattant.

Egy végletekig kiélezett szituáció végén pörgetett nagyon okosan, a kapus felett a hálóba Harmati Tamás, ezzel a 31. percben már 4–1-et mutatott az eredményjelző. A kialakult helyzetre rögtön reagált Trencsényi János, a vendégek vezetőedzője, aki érezte, kockáztatni kell, vészkapus játékra állította át az övéit. Időt is kért Trenyó, aminek meglett a haszna, Matheus volt újra eredményes, ezzel 4–2-re módosult az állás a 34. percben. Visszajött a meccsbe a Mezei-Vill, Matheus kis szerencsével kanalazta be a labdát Krajcsi hálójába. Elek Gergő, látva csapata zavarodottságát, rögtön magához hívta az övéit egy kis megbeszélésre. A játékvezető egy kétes szituációt a debrecenieknek nem tetsző módon ítélt meg, Thiago műesésért kapott sárgát, az eset után többen a spori felmenőit emlegették. Akadt dolga bőven a kapusoknak a hajrában is, nyolc másodperccel a vége előtt ismét villant Matheus, ezzel kialakítva az igazságosnak mondható 4–4-es döntetlent. 

KSZD

DEAC–MVFC Berettyóújfalu 4–4 (0–0)

DESOK Csarnok, 400 néző. Vezette: Czene-Joó Ádám, asszisztensek: Muhari Gergő, Strehó Erik

DEAC: Krajcsi B. – Thiago, Rácz Zs., Tóth A., Szabó J. Csere: Tóth B., Vass O., Nagy B., Harmati T., Sándor K., Győri B., Tóth B.

MVFC: Sándor M. – Nagy I., Rábl J., Takács Z., Rafinha. Csere: Mezei D., Korcsmáros B., Iszák D., Magyari Cs., Szabó P., Gál I., Tifán N., Nagy D., Matheus.

Gól: Thiago (21., 28.), Tóth A. (23.), Harmati (31.), ill. Matheus (26., 33., 35., 40.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában