Elismerés

2023.01.10. 20:00

Battai Sugár akkor sem dőlt volna a kardjába, ha nem ők nyernek

A DEAC kitűnősége a díj átvétele után másnap már az egyetemen vizsgázott.

A női kardcsapat tagjai is a gálán vették át a díjat: balról Katona Renáta, Szűcs Luca, Battai Sugár és Pusztai Liza

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Debrecenieknek is szólt a taps hétfőn este a Magyar Állami Operaházban, az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadóján. A nagyszabású eseményen kiderült, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán több kategóriában is arattak a cívisvárosiak. 

A nőknél a DSI Debrecen klasszis gátasa, Kozák Luca bizonyult a legjobbnak. Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardválogatott győzött. A fogyatékos sportolóknál a női kerekesszékes vívóválogatottat látták a legjobbnak: Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, és Nádasdy Anna mellett így egy újabb debreceni, Madarászné dr. Mező Boglárka is elismerésben részesült.

A HAON telefonon érte utol Battai Sugárt, aki elmondta, annak ellenére, hogy erős volt a mezőny, a gála előtt bizakodott, hogy nekik ítélik a díjat. – A világbajnoki cím mégiscsak történelmi siker volt, ám ettől függetlenül meglepődtünk, és örültünk neki. Nagyon tetszett az egész körítés, jó volt a szervezés annak ellenére, hogy elég feszített volt a program. A gála utáni fogadáson tudtunk kötetlenebbül beszélgetni a többi sportolóval, bár egy idő után valahogy úgy alakult, hogy sportágakra tagozódtunk – elevenítette fel a debreceni ”kardtündér”.

A DEAC kiválósága nem tudott sokáig a fogadáson maradni, mert reggel utazott vissza Debrecenbe, ugyanis díj ide, díj oda, délelőtt már vizsgázott a Debreceni Egyetemen, hiszen a Gazdaságtudomány Kar rekreáció és életmód szakának első éves hallgatója. – Bevezetés a sporttudományokba tantárgyból vizsgáztam, szerintem egész jól sikerült ahhoz képest, amennyit tudtam rá készülni – mondta el a kiválóság, aki szerint a tavalyi év csúcspontja egyértelműen a júliusi kairói vívó-világbajnokságon a magyar női kardcsapattal megszerzett aranyérem volt. 

Amiket én még nagyon pozitívan éltem meg, azok a korosztályos világversenyek, ahol eddig annyira nem értem el kimagasló eredményeket, tavaly viszont többet is megnyertem, illetve Eb-n, vb-n dobogós voltam, ezek is nagyon kedves emlékek számomra. 

Szeretnék köszönetet mondani a ránk szavazó sportújságíróknak, a gála szervezőinek, valamint a szüleimnek, az edzőimnek, a DEAC-nak, a Magyar Vívó Szövetségnek és mindenkinek, aki támogatott eddig is – nyilatkozta Battai Sugár.

A kiválóság számára nincs megállás, hiszen pénteken már Tuniszban lesz a felnőtt Grand Prix, ahol ő is pástra lép. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában