Futsal

2023.01.13. 19:59

A listavezető DEAC-osok további sikerekben bíznak

A debreceni alakulatnak fel kell pörögnie a Csepel elleni meccsre.

Forrás: DEAC/Derencsényi István

A DEAC női futsalosai pár napon belül kétszer is megmérkőznek a csepeliekkel az NB I.-ben. A klub pénteki közlése szerint az első meccs vasárnap délben lesz a fővárosban, míg a „visszavágót” csütörtökön rendezik a DESOK-ban.

Az éllovas együttes kilenc mérkőzést követően veretlen a bajnokságban; hét győzelem mellett két döntetlennel válik teljessé a mérleg. Az ötödik pozícióban tanyázó csepelieknek eddigi szereplésük alapján reális esélyük van arra, hogy bekerüljenek a felsőházba.

– Ellenfelünk eredményeiből az tűnik ki, hogy sokat fejlődött a legutóbbi idényhez képest – mutatott rá Fülöp Diána. – Többek között a Tolnát is két vállra fektette decemberben, ami intő jel lehet. Felkészültünk arra, hogy a budapestiek letámadnak majd minket, de az sem zárható ki, hogy átadják a területet. Sajnos a jelek szerint nem lesz teljes a keretünk, Csepregi Gabriella és Krascsenics Csilla sem léphet pályára, továbbá mellettük több játékos bajlódik kisebb sérüléssel. A korai kezdés sem ideális, figyelnünk kell arra, hogy ne aludjunk be az elején. Valószínűleg vezetőedzőnk már a bemelegítés során igyekszik felpörgetni minket. Egy korai góllal megkönnyítenénk a helyzetünket, ám ekkor sem dőlhetnénk hátra. Nehéz mérkőzésre számítok, de abban bízom, hogy sikerül begyűjtenünk a három pontot – hangsúlyozta a rutinos kulcsember.

Forrás: DEAC/Derencsényi István

Az évet igazi erődemonstrációval indították a debreceniek: a múlt héten a DVTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első meccsén 6-1-re diadalmaskodtak. Fülöp Dia szerint a magabiztos siker ellenére sem lehetnek maradéktalanul elégedettek.

– Természetesen örülünk, hogy ilyen fölényes győzelemmel zártuk a találkozót, de jobb helyzetkihasználással még több gólt is lőhettünk volna. Mostanság visszatérő probléma, hogy a lehetőségeinkkel nem sáfárkodunk valami jól, ezen változtatnunk kell – fogalmazott a magyar válogatott játékos.

NB I. 13. forduló


Csepel FC USE-DEAC


2023. 01. 15. (vasárnap) 12:00, Csepeli ÁMK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában