Kosárlabda

2022.12.03. 21:55

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC a szezon eddigi legjobb játékával

Az első negyedben állva hagyta ellenfelét, majd a megszerzett előnyt végig stabilan tartva végül 18 pontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az EGIS Körmend ellen a Tippmix Férfi NB I/A 10. fordulójában.

Forrás: deac.hu

Nem a legjobb előjelekkel várhatta a találkozót a DEAC kosárlabdacsapata, hiszen sérülés miatt Garamvölgyi Ákos és Keenan Gumbs sem tudta vállalni a játékot. Helyüket Kovács Ákos és Hőgye Patrik vették át a keretben. A nehézségek ellenére a DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Taylor zsákolása adta meg az alaphangot, Drenovac büntetői és Scott ziccerét követően pedig két perc elteltével 8-3-ra megléptek. Omenaka középtávolijával zárkóztak a vendégek, de ez sem lassította le a hajdúságiakat, a negyed derekán Tóth centermunkája után kétszámjegyűre hízott a differencia, időt is kért a Körmend (17-7). A rövidszünet után sem változott a játék képe, Tóth, Scott és Drenovac kosaraival tovább nőtt a különbség, Konsztantinidesz nem is bírta idegekkel, technikai hiba lett a jutalma (24-8). A negyed hajrájában mindkét oldalon potyogtak a kosarak, Mócsán utolsó másodperces tempójának köszönhetően pedig 18 pontos debreceni fórral zárult a játékrész – számolt be a deac.hu.

A folytatásban is lendületben maradt a vendéglátó, Scott és Taylor agilis játékának köszönhetően húsz felé nőtt a debreceni vezetés (39-17). Hiába ébredezett a Körmend, az első félidőben 21 pontig jutó Drenovac kosaraival sokáig tartotta előnyét a Debreceni Egyetem. A félidőhöz közeledve viszont érezhetően szorított védekezésén a vasi alakulat, ráadásul a cívisvárosiaknál menetrendszerűen érkezett a már-már szokásossá váló leolvadás, így a nagyszünetre 13 egységnyire csökkent a különbség (51-38).

A fordulás után érezhetően mindkét együttes igyekezett nagy energiákat mozgósítani védekezésben, három perc alatt csak Taylor és Cakarun tudott egy-egy kosarat szerezni. A DEAC lendült át hamarabb a holtponton, Drenovac, majd Mócsán is betalált távolról, Taylor zsákolása után pedig magához is rendelte övéit a vendégek szakmai stábja (61-40). Az első periódushoz hasonlóan ezúttal is kiválóan járt a labda a debreceni támadásokban, Tóth Ádám sorozatban szerzett öt pontjával pedig kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége (70-45). A negyed végére ugyan valamelyest kozmetikáztak Ferencz Csabáék, de a záró felvonást így is húszpontos hajdúsági vezetéssel várhatták a felek.

Magabiztos előnye tudatában kissé visszavett a tempóból a DEAC, a vendégek pedig fiatal magyar játékosaik vezetésével megkezdték a felzárkózást. Tóth Ádám azonban ismét jól szállt be a padról, domináns és eredményes játékának köszönhetően öt perccel a vége előtt visszaállt a negyed előtti különbség (82-62). Innen már nem volt visszaút a vasiak számára, David Dedek együttese pedig a szezon eddigi legjobb játékával megszerezte a negyedik győzelmét is a bajnokságban.

A tények

DEAC – EGIS Körmend 90-72 (33–15, 18–23, 23–16, 16–18)

Debrecen, 1000 néző. Vezette: Benczur, Mészáros, Sörlei.

DEAC: SCOTT 14/6, Polyák 9/6, DRENOVAC 27/6, Gáspár, Taylor 10. Csere: TÓTH Á. 18/3, MÓCSÁN 12/6, Kenéz, Balázsi, Neuwirth, Kovács II Ákos, Hőgye. Edző: David Dedek

Körmend: Chambers, MITCHELL 17/3, Ferencz 3/3, Moore 11/3, Omenaka 4. Csere: Cakarun 13, DOKTOR 9, Parrish 5, Kiss M. 2, Takács K., Balogh M. Edző: Antonisz Konsztantinidesz

Mesterszemmel

David Dedek: Köszönöm a biztatást a szurkolóknak, ugyanis szép számú közönség látogatott ki az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba, sokat dobott a buzdítás a fiúkon. Tudtuk, hogy a Körmend a hazai bajnokság egyik legerősebb csapata, viszont sikerült meglepnünk őket az első negyedben, ahol dominálni tudtunk és magabiztos előnyre tettünk szert, ezt pedig őrizni is tudtuk a végéig. Ennek is köszönhetjük a győzelmet, talán a meglepetés ereje volt, ami eldöntötte ezt a találkozót a mérkőzés elején.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában