Vívás

2022.12.03. 13:40

Kardban a negyeddöntőig jutott Osváth Richárd

Ezúttal ötödik helyen végzett a DEAC vívója a varsói Európa-bajnokságon.

Osváth Richárd

Forrás: deac.hu

Osváth Richárd csütörtökön szenzációs vívással lett Európa-bajnok tőrben a Lengyelországban zajló kerekesszékes kontinensviadalon, majd másnap ugyanebben a fegyvernemben a csapattal 7. helyen végzett.

A DEAC vívója szombaton sem pihenhetett, ugyanis kard egyéniben ismét harcba szállt. Kiemeltként ezúttal is elkerülte a selejtezőt, és a főtáblán, a nyolcaddöntőben kezdte meg a küzdelmeket – olvasható a deac.hu oldalon.

Első ellenfele a német Julius Haupt volt, akin még könnyedén (15:7) lépett túl, ám a legjobb nyolcban a nagy rivális Piers Gilliver következett. Kettejük csatájából az utóbbi időszakban többnyire a 28 éves paralimpiai bajnok került ki győztesen, és sajnos ezúttal sem alakult másképpen. Bár Osváth Richárd nagyon jól kezdett, sokáig magabiztosan vezetett. 13:7-nél úgy tűnt, magyar sikerrel zárul a csata, ám a DEAC vívója megtorpant, és ellenfele előbb kiegyenlített (13:13), majd fordított (13:14). A magyar versenyző itt még visszajött, egálra hozta az állást, de 14:14-nél az utolsó tust a brit vitte be, így ő jutott az elődöntőbe, Osváth Richárd pedig az ötödik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában