Kemény dió

2022.12.03. 09:20

Győzött Debrecenben a Vasas fiókcsapata

Bár nem indult rosszul a találkozó, végül több hiba is becsúszott a DSZC-Eötvös DSE játékába.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A DSZC-Eötvös DSE péntek este a Vasas SC U21-es fiókcsapatát fogadta a női röplabda NB I.-es bajnokság keretében. Idén az extraligás csapatok számára lehetővé tették, hogy az U21-es gárdáikkal az NB I.-ben induljanak. Ezzel a lehetőséggel a Vasas, a Balatonfüred, a Békéscsaba és az UTE élt – emlékeztet közleményében a debreceni röplabdacsapat.

A hazaiak célja az volt, hogy a több válogatott játékost foglalkoztató ellenféllel szemben megőrizzék bátorságukat és küzdőszellemüket. Nem indult rosszul a hajdúságiak szempontjából a találkozó, hiszen az első pontot ők szerezték, majd az egyenlítés után Berza Fanni köszönt be egy szép centertámadás után. Bár két hiba után megint a Vasas vezetett, de Fehérvári Vivien eredményes támadása után megint egyenlített az Eötvös. Ezután 3 pontot szereztek sorozatban a fővárosiak, de a 3:6 utáni időkérést követően Pálfi Kittiék ismét felzárkóztak, és 7:7-nél Juhász Flóra ász nyitásával egyenlítettek. Bár a hazaiak játékába több hiba is becsúszott, egészen 16:19-ig szoros volt a mérkőzés. Ezután azonban a cívisvárosiaknak már nem volt ellenszere a Vasas SC erőteljes támadójátéka ellen, és az összecsapás hátralévő részében már csak felvillanásaik voltak.

A tények

DSZC-Eötvös DSE – Vasas SC 0:3 (-16, -10, -12)

DSZC Mechwart András Technikum. Vezette: Csizmarik József, Villás Tibor Richárd. 

DSZC-Eötvös DSE:  Alison Michelle Muldrow, Berza Fanni, Tóth Kinga, Fehérvári Vivien, Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna. Csere: Végh Kitti (liberó), Kiss Lorina (liberó), Németh Anna, Papp Csenge, Lengyel Panna. Edző: Szombathy András

Vasas SC: Fekete Fanni, Olcsváry Dóra, Szabó Anna, Tóth Sára, Imre Zsófia, Rieder Evelin. Csere: Szili Kamilla Anna (liberó), Stankovics Alinda (liberó), Erőss Mirtill. Edző: Kőnig Gábor.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb december 10-én 20 órai kezdéssel játszik Budapesten a BVSC-Zugló ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában