Kosárlabda

2022.12.09. 19:48

Elmaradt az újabb bravúr, kikapott a DEAC

Egy negyedig tartották a lépést a debreceniek, utána nem volt kérdés, ki az úr a pályán.

Djordje Drenovac 23 pontot szerzett

Forrás: Czinege Melinda

Habár jól indult, végül vesszőfutássá vált a Debrecen Egyetem férfi kosárlabdacsapatának számára a fehérvári kirándulás, hiszen 28 pontos vereséget szenvedett a koronázóvárosban.

A dunántúliak ebben a bajnokságban veretlenek hazai pályán, ötből öt diadalt jegyeztek, ráadásul a két együttes számainak összevetéséből kirajzolódott, hogy a lepattanócsata uralásából kellett volna előnyt kovácsolnia Tóth Ádáméknak, de nem sikerült.

Polyák László duplájával indult a találkozó, de a hazaiak gyorsan fordítottak (7–4). Tartották a lépést a hajdúságiak, akik igyekeztek az órával is játszani, és minél hosszabb lefolyású támadásokat vezetni. A fehérváriak épp ellenkezőleg, sietették a befejezéseket. Kenéz Csaba bravúros pincérjét követően 21–21 volt az állás a 8. minutumban. Sőt, újfent visszavette a vezetést a csapatkapitány Polyák és a Djordje Drenovac húzta Debrecen, de Vojovoda gyönyörű triplája és egy szinte utolsó másodperces kosarat követően 27–26-os hazai vezetéssel ért véget az első etap. 

A második felvonásban annyiban változott a képlet, hogy beragadtak a csapatok az elején.

Sajnos a dunántúliak találtak hamarabb magukra, a 14. percben 38–32-nél időt is kért David Dedek vezetőedző. Aztán két minutummal később még egyszer, mert ezek szerint továbbra sem azt látta viszont a pályán, amit szeretett volna.

Egy időre beállt a 10 pontos differencia, de az utolsó pillanatokban többször is érthetetlen hibákat követtek el a cívisvárosiak, így 56–40-es fehérvári előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

A térfélcserét követően is az Alba akarata érvényesült, fokozatosan nyílt tovább az olló, a harmadik időkérés sem segített. A fő különbséget a hazaiak nagyobb odaadása, és Vojvoda Dávid kiváló triplái jelentették. A másik oldalon csak Drenovac volt dicsérhető a folytatásban, ez pedig édeskevés volt az egyre jobban belelendülő fehér mezesek ellen. Nem is kellett csodálkozni, hogy húsz (82–60) fölé kúszott a különbség a záró negyedre.

Az utolsó játékrészre már eldőltek a nagy dolgok, csak az volt a kérdés, mennyivel nyert a Fehérvár.

Másfél perccel a lefújás előtt szurkolóik nagy ovációja közepette átlépték a 100 pontot a hazaiak, amelyet még megtoldottak hattal, így végül 106–78-ra nyert az Alba Fehérvár – teljesen megérdemelten.

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda NB I., 11. forduló

Arconic-Alba Fehérvár–DEAC 101–78 (27–26, 29–14, 26–20, 24–18)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok. Vezették: Földházi Tamás Péter, Söjtöry Tamás, dr. Németh Patrik (Bodrogváry Iván József).

Alba Fehérvár: Pongó 11/3, Somogyi 16/6, DeCosey 17/9, Ford 17/3, Philmore 6. Cserék: Vojvoda 32/15, Takács Mi 4., Szabó 7, Góbi -, Balsay -, Takács Ma. 2. Vezetőedző: Matthias Zollner.

DEAC: Scott 2, Polyák 10/6, Drenovac 23/3, Gáspár M. -, Taylor 6. Csere: Mócsán 23/9, Tóth Á. 9, Kenéz 3, Balázsi -, Neuwirth. Vezetőedző: David Dedek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában