Kézilabda NB I./B.

2022.12.17. 19:50

Elmaradt a DEAC kéziseinek bravúrja

A Debreceni Egyetem alakulatának gyakorlatilag végig futnia kellett az eredmény után.

Mucza Norbertéknek nem sikerült meglepetést okozni | Forrás: DEAC

A DEAC férfi kézilabdázói az év utolsó bajnokiján a második helyen álló PLER-Budapest csarnokában vizitáltak szombat délután. A fővárosiak otthonában csak a Vecsés tudott két pontot szerezni a mostani szezonban, sajnos Mándi Norbert legénysége nem tudta megismételni a Pest megyeiek bravúrját – számolt be a klub honlapja.

A Debreceni Egyetem gárdája nem indította valami jól a mérkőzést, a 11. percben 4–1 állt az eredményjelzőn. Aztán összekapták magukat a cívisvárosiak, és egy 3–1-es sorozattal felzárkóztak. Újabb fordulat következett, amelynek köszönhetően ismét az ellenfél került kényelmesebb helyzetbe. A hazaiaknál az egykori debreceni játékos, Zalai Balázs is iparkodott, végül négy találattal zárta az ütközetet. István Péter faragott a vengédek hátrányán, ám a szünetig megint kinyílt az olló, és 15–11-nél jött a félidő.

A második játékrészben továbbra is az üldöző szerepében tetszelgett a DEAC. Kiss Roland remek napot fogott ki, mind a hét helyzetét értékesítette, de a remeklése ellenére sajnos nem lógott a levegőben a pontszerzés esélye. Többször is feljöttek a fiúk háromra, ám ennél jobban nem tudták megközelíteni a PLER-t. Különösen bosszantó volt, hogy hét büntetőből négy is kimaradt. A végén hazaiak 29–24-es győzelemnek örülhettek.

A jelenleg tizenkét ponttal álló DEAC a kisebb téli szünetet követően a Salgótarjánt fogadja majd január 28-án.

A tények

Férfi kézilabda NB I/B.,  15. forduló
PLER-Budapest–DEAC 29–24 (15–11)
Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ. Vezették: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
DEAC: Maródi, Boros 2 – Hornyák, Mucza 1, Kiss R. 7, Mórucz, Balázs 2, Gidai 3 (1), Rédei, Illés 1, Kathi 1, Kiss Axel 1, Pethő 2, Nagy-Menyhárt, Dobos, István 4 (2). Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 3/1 illetve, 7/3.
Kiállítások: 14 illetve, 10 perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában