Jégkorong

2022.11.25. 21:19

Szoros volt a vége, de győzött a DEAC

A Dunaújváros 2-0 után még felállt, ám újítani tudott a DEAC a végén.

Forrás: Czinege Melinda

Az elmúlt időszakban a DEAC stábja számos sérültet kénytelen nélkülözni. Így volt ez a pénteki, Dunaújvárosi Acélbikák elleni Erste Liga-találkozón is, melyet a Debreceni Jégcsarnokban rendeztek, ennek ellenére bizakodtak a kezdés előtt, hogy sikerül itthon tartani mind a három pontot - olvasható a DEAC honlapján

Remekül indult a DEAC számára a meccs, ugyanis már az első percben betaláltak. Daleczky átadásából Mihalik András vágta az újvárosi hálóba a korongot. Válaszul Gönczi Lajost dolgoztatták meg a vendégek, a hazai kapus azonban védett. 04:18-nál az Acélbikáktól Strenket küldték ki akadályozásért, ezen idő alatt Kovácsnak akadt dolga a ketrece előtt, de megúszták a vendégek. Dominált a DEAC, ám például hat perccel a harmad vége előtt Gönczinek kellett nagyot védenie egy közeli löketnél, majd Spirko bombáját hatástalanította Kovács. Az első játékrész nem hozott túl sok helyzetet, a harc jellemezte a játékot.

A második etap nyitányaként Kovácsnak kellett rátenyerelnie a korongra. Pörgősebb lett az iram, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, az egyik legnagyobb Mihalik András előtt adódott: közelről a kapusba lőtt. A harmad közepén egyértelműen a DEAC volt a veszélyesebb, szinte a levegőben lógott a gól. Bő kilenc perccel a vége előtt Mihalik Andrást lökték fel, aki elvitte magával a kaput is, kemény jelenet volt. 32:40-nél Mihalik Gergőt küldték ki, majd nyolc másodperc múlva Gönczit is kiállították, helyette Dalecky ült ki. Kettős emberhátrányban voltak a debreceniek, meleg helyzet volt. Ezt követően Spirko nagy lövését tolta ki lábbal a kapus. A harmad kiváló lezárásaként Lérántot kiállították, s az előnyből beütötte a DEAC a második gólt. Dalecky átadását Novotny helyezte közelről a kapuba.

A harmadik játékrész első nagy helyzete Molnár Dávid előtt adódott, ám nem tudta az újvárosi kapuba kotorni a pakkot. Sajnos a másik oldalon Valtola nem hibázott, bezúzta Gönczi hálójába a korongot. Ezzel még nem értek véget a debreceniek kínjai, 45:37-nél egyenlítettek a dunaújvárosiak, Szalma ütött közelről gólt. Nagy kár volt ezért a két kihagyásért! 50:29-nél leküldték a DEAC-os Kozmát, ezért ismét Gönczinek kellett tartania a frontot, sikerrel. 4 és fél perrcel a vége előtt a vendégeknél Léránt összesen hat perc büntetést kapott, vagyis emberelőnyben játszhatott a DEAC a hátralévő időben. 57:01-nél sikerült is betalálunk Jakub Izacky révén, aki Zalamai lövésébe ért bele remekül! Másfél perccel a vége előtt lehozták a kapusukat a vendégek, de ez sem segített rajtuk, a debreceniek megnyerték a mérkőzést.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Gól: Mihalik A., Novotny, Izacky, illetve Valtola, Szalma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában