Szoros volt

2022.11.28. 12:41

Szettveszteség nélkül győztek a debreceni röplabdás lányok

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A DSZC-Eötvös DSE a női röplabda NB I.-ben azt a Jászberényt fogadta, amely korábban aranyjátszmában búcsúztatta a debrecenieket a Magyar Kupában a legjobb 16 közé kerülésért. A hajdúságiak nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót, mert az utóbbi három hétben teremproblémák miatt nem tudtak edzeni, ráadásul két játékosuk is betegséggel küzdött. A mérkőzés tétje az volt, hogy a győztes megszerzi első pontjait a bajnokságban, a vesztes pedig az utolsó helyre kerül – emlékeztetett közleményében a klub. 

Mindez rányomta a bélyegét az első labdamenetekre. Egy szép debreceni támadás centiméterekkel szállt outra, majd egyenlítés után egy hazai nyitásrontás következett. A házigazdák szerencséjére azután több labdát is elhibáztak a vendégek, így néhány pontos előnybe került a DSZC-Eötvös DSE. A vezetés megnyugtatta a pályaválasztókat, sorra tetszetős pontokat értek el, Alison Muldrow és Tóth Kinga támadásból, míg Juhász Flóra nyitásból volt eredményes. 12:9-es előny után átengedte a kezdeményezést a hazai csapat a Jászberénynek, akik éltek a lehetőséggel és 14:13-ra felzárkóztak. Fehérvári Vivien gondoskodott arról, hogy visszaálljon a négypontos különbség, egy jó támadás után két ász nyitással terhelte meg az ellenfelet. Pálfi Kitti továbbra is szépen osztogatta a labdákat ütőinek, így Berza Fanni támadásával 25:18-ra nyerte az első szettet a DSZC-Eötvös DSE.

A második játszma egy berényi hibával kezdődött, majd Alison Muldrow sorozatban három ász nyitást szervált. 6:2-es hazai vezetés után a JRK percei következtek és 9:11-re megfordították az eredményt. Ekkor lépett a pályára Fehér Anna Ditta, aki hosszú évekig kezdőjátékosa volt az Eötvös DSE-nek, de az idei szezonban eddig nem játszott. Az ő két ász nyitása is kellett ahhoz, hogy a debreceniek 14:12-re visszaszerezzék az előnyt. A játékrész hátralévő részében mindenki hozzátett valamit a sikerhez, Végh Kitti pontos bejátszásokkal, Alison Mulrow újabb ász nyitással, Berza Fanni egy szép sánccal, Pálfi Kitti pontos feladásokkal, Fehérvári Vivien, Juhász Flóra és Fehér Anna Ditta pedig eredményes támadás-befejezésekkel járult hozzá, hogy a DSZC-Eötvös DSE megduplázza szettelőnyét.

A harmadik játékrész elején ismét Alison Muldrow jóvoltából szerzett 3 pontos előnyt a DSZC-Eötvös DSE. Mindkét oldalon előfordultak ki nem kényszerített hibák, de aztán Fehér Anna Ditta és Juhász Flóra felváltva szereztek pontokat a debreceni csapatnak, így már 13:7-re vezettek a hazaiak. Ezt követően több támadást is elhibázták a hajdúságiak és a JRK 17:15-re feljött. Megint a DSZC-Eötvös DSE percei következtek, 22:17-nél úgy tűnt, hogy izgalommentesen nyernek a házigazdák. Nem így történt, néhány eredményes vendégtámadás után Sléder Kitti ász nyitásával 23:23-nál kiegyenlítettek a vendégek. Ekkor tért vissza Tóth Kinga a pályára, és ez szerencsét hozott a debrecenieknek, mert a vendégek nyitást rontottak. Bár 24:23 után a hajdúságiak is hibáztak és 24:25-nél a Jászberénynek volt szettlabdája, a DSZC-Eötvös DSE Berza Fanni révén kiegyenlített, majd 27:25-re megnyerte a játszmát és így a mérkőzést.

A tények

DSZC-Eötvös DSE – Jászberény Volleyball Team 3:0 (18, 21, 25)

DSZC Mechwart András Technikum. Vezette: Kulcsár Gergely, Csizmarik József. 

DSZC-Eötvös DSE:  Alison Michelle Muldrow, Berza Fanni, Tóth Kinga, Fehérvári Vivien, Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna. Csere: Végh Kitti (liberó), Fehér Anna Ditta. Edző: Szombathy András

Jászberény Volleyball Team: Fodor Lili, Juhász Viktória, Sléder Kitti, Somlai Réka, Faragó Fanni, Kovács Dorka Réka. Csere: Lagzi-Kovács Maja (liberó), Mizsei Leila (liberó), Farkas Vivien. Edző: Deme Gábor.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb december 2-án 18 órai kezdéssel játszik a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tornacsarnokában a Vasas U21-es csapatával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában