Vívás

2022.11.26. 18:22

Rangos elismerést kapott Battai Sugár Katinka

Dávid László szerint tanítványa teljesítménye a jól végzett szakmai munka eredménye.

Battai Sugár és Delgado Guerra Ana Irene, a FIE alelnöke

Forrás: FIE

Battai Sugár Katinka rangos elismerésben részesült, köszönhetően annak, hogy az előző szezonban az összetett junior világkupa élén végzett. Az ezért járó díszes serleget ma vehetett át Lausanne-ban, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) kongresszusán. A debreceni kiválóság edzője, Dávid László érthetően nagyon büszke tanítványára - számolt be róla a DEAC honlapja.

– Hozzászoktunk már ahhoz, hogy Sugi olyan eredményeket ér el, ami korábban nem volt megszokott a helyi vívósportban. Tavaly minden korosztályos nemzetközi versenyén dobogóra állhatott, a kiegyensúlyozott teljesítmény eredménye az összetett világkupa-győzelem. Az ilyen eredmény már nem a véletlen, vagy csupán a tehetség eredménye, hanem a szakmailag jól végzett munkáé. Ez nekem is megfelelő visszajelzés, hogy jó úton járunk. Az, hogy megnyerte az összetett junior világkupát nagyon sokat jelent az egyesületben dolgozó minden vívónak és szakembernek – hangsúlyozta Dávid László.

A DEAC vívóira idén is rengeteg munka és nagyon nehéznek ígérkező versenysorozat vár.

– Jövő héten utazunk Ricsivel (Osváth Richárd kerekesszékes vívó – szerk.) az Európa-bajnokságra, Sugár pedig egy héttel később felnőtt Grand Prix-re megy. Eközben Bányay Marcell harcol a junior válogatottságért, Kónya Csenge pedig a kadetért. Még karácsony előtt megrendezik a felnőtt országos bajnokságot, amelyen természetesen érdekeltek leszünk. Nálunk vívóknál az októbertől februárig tartó időszak a legsűrűbb, hiszen minden héten verseny van, szóval nem fogunk unatkozni – zárta Dávid László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában