Labdarúgás

2022.11.11. 18:30

Pokoli nehéz meccs vár a debreceni focistákra Felcsúton

Szrdjan Blagojevicsnek leginkább a játékosai fáradtsága miatt fő a feje.

Forrás: Czinege Melinda

Az év utolsó bajnoki mérkőzése vár a DVSC NB I.-es labdarúgó csapatára, a piros-fehérek a Puskás Akadémia vendégei lesznek szombat délután. A tabella hatodik helyén álló Lokomotív meglehetősen jó formában várja a találkozót, hiszen legutóbbi két meccsét – a Vasas és a Mezőkövesd ellen – megnyerte, ráadásul ezeken gólt sem kapott a csapat. A tabella negyedik Puskás Akadémiának a legutóbbi négy bajnokija nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, hiszen Hornyák Zsolt alakulata kikapott a Ferencvárostól, valamint a Kisvárdától, és nem bírt sem az Újpesttel, sem a Kecskeméttel. 

Mióta Szrdjan Blagojevics vezetőedző átvette a DVSC irányítását, talán még a legpesszimistább piros-fehér hívek sem tagadják, hogy történt előrelépés a csapat játékában.

 A szerda esti, Mezőkövesd elleni 1–0-ás győzelem volt a hetedik bajnoki, amikor a szerb szakvezető dirigálta a Vasutast, eddigi mérlege 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség, 16–11-es gólkülönbség. Talán meglepő, de mindenképp örömteli lehet a debreceni híveknek, de ezt a periódust tekintve a DVSC (és az FTC) gyűjtötte a legtöbb pontot a bajnokságban.

Mivel egy héten belül ez lesz a harmadik meccs a csapatnak, így a szerb vezetőedzőnek és stábjának nagyon oda kell figyelnie a játékosok állapotára, valamint a megfelelő rehabilitációra. 
– Pokoli nehéz összecsapás vár ránk Felcsúton, hiszen a Puskás Akadémia az egyik legerősebb csapat a magyar bajnokságban – hangsúlyozta a Haonnak Szrdjan Blagojevics. 

A kiírás miatt az lesz a harmadik mérkőzésünk hat nap alatt, azt hiszem csak a Paksnak van ugyanilyen sorsolása, hogy játszik egy meccset, pihen két napot, majd megint bajnoki, aztán két nap pihenő, és jön egy újabb megmérettetés.

Ez nagyon megnehezíti a játékosok regenerációját, a csütörtöki edzésen megnéztük, ki milyen állapotban van, és annak megfelelően fogunk dönteni, hogy mely posztokon van szükség frissítésre – ismertette. 

Az elmúlt időszakban is, ahol kellett bátran keverte a lapokat a szakmai stáb, ennek következtében új játékosok – Christian Manrique, Olekszandr Romancsuk, Alexandrosz Kiziridisz – kaptak szerepet a Lokiban. Portálunk arra is kíváncsi volt, a frissítés jegyében esetleg bekerülhet-e újabb, eddig kevesebbet játszó labdarúgó a kezdőegyüttesbe.

– Mindenkinek ott az esély a kezdőcsapatba kerülésre.

 

Bárki is fog játszani, meg kell próbálnunk mozgósítani az utolsó erőtartalékokat, hogy odamenjünk, és harcoljunk a pontokért.

 

Tisztelünk minden ellenfelet, de mindenek előtt tiszteljük magunkat, és az edzéseken elvégzett munkánkat. Nehéz lesz, de természetesen nem feltartott kezekkel megyünk Felcsútra, hanem mindent megteszünk, hogy győzelemmel búcsúztassuk az őszi idényt – nyilatkozta a Loki vezetőedzője.

A Puskás Akadémia–DVSC összecsapást szombaton 14.15-től rendezik (tv: M4 Sport+) a felcsúti stadionban.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában