Futsal

2022.11.18. 20:50

MVFC: duplán fájtak az utolsó percek

Matheus mesterhármasa sem volt elég a sikerhez.

Forrás: Veszprém Megyei Napló/Penovác Károly

Az utolsó pillanatokban bukta el a Veszprém elleni idegenbeli rangadót az MVFC Berettyóújfalu együttese péntek este. A hajdúságiak számára eleve rosszul indult a mérkőzés, hiszen Gerencsér az 5. percben levadászta Nagy Dániel kissé felelőtlen passzát, és a tehetetlen Mezei Dávid lába között a kapuba helyezett. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, Rábl János szép passzát Matheus helyezte a hosszú alsóba higgadtan, átmenetileg elcsendesítve az ezúttal sem túl sportszerű veszprémi publikumot. 1–1. Sajnos egy percig sem volt döntetlen, Everton juttatta ismét vezetéshez a bakonyiakat.

Fordulás után rögtön az első percben ismét Matheus villant, Rafinha labdáját átvéve lőtt a hosszú alsóba. 2–2.
Itt nem volt vége a Matheus-shownak: a kiváló formában játszó brazil egy egyéni akció végén harmadszor is mattolta a hazai kapust. A langaléta futsalos ezzel mesterhármast szerzett, ami minden körülmények között megsüvegelendő. 2–3.

 

Sajnos Kártik Zsombor, aki tavaly még az újfaluiakat erősítette, egy összecsapás utána a térdét fájlalva maradt a parketten, majd ölben kellett levinni a kispadokhoz.

 

Miközben mindenki aggódva figyelte Kártik ápolását, majdnem egyenlített a Veszprém, de felső léc megmentette az MVFC-t. Aztán a 37. minutumban már Fortuna sem segített, egy cselt követően Fridrich helyezett a vendégkapuba.
Két perccel a lefújás előtt aztán a pontszerzésről szóló újfalui álmok is füstbe mentek, a balszerencsés meccset játszó Nagy Dánielről pattant saját kapujába a labda.

Újra kapus nélküli játékra állt át a Berettyó – Nagy Imre vette fel a megkülönböztető mezt –, Rafinha a kapufát találta telibe, Rábl János lövését meg bravúrral rúgta ki a hazai hálóőr, így maradt a 4–3, ami azt jelentette, hogy az Veszprém átvette a vezetést a táblázaton az újfaluiaktól.

MSZ

A tények
Férfi futsal NB I., 11. forduló
Veszprém Futsal–MVFC Berettyóújfalu 4–3 (2–1)
Veszprém. Vezették: Zimonyi Péter (Tamási Patrik, Deme Rajmund)
Veszprém: Spandler - Fridrich, Kártik, Everton, gavrilovic. Cserék: Koncsol (k), Molnár, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Bartha, Gerencsér, Kiss. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
MVFC: Mezei - Rábl, Szabó, Takács, Matheus. Cserék: Sándor (k), Nagy I., Iszák, Korcsmáros, Gál, Erdei, Nagy D., Rafinha. Vezetőedző: Trencsényi János.
Gólszerzők: Gerencsér (5.), Everton (8.), Fridrich (37.), Nagy D. (39. - öngól), illetve Matheus (7., 21., 31.) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában