Röplabda

2022.11.28. 11:26

Megizzadtak a három pontért a debreceniek

A Kecskemét csapatát győzte le a DEAC alakulata.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi röplabdázói a Kecskemét elleni bajnokinak sem a legideálisabb helyzetben vághattak neki, mivel Bagics Balázs továbbra sincs tökéletes állapotban, így ezúttal is liberóként jutott szóhoz. Öröm az ürömben, hogy a vállát fájlaló Marlon vállalta a játékot – írja a deac.hu.

A találkozó elején Kiss Imre termelte a pontokat, nem sokkal később pedig Gustavo egy ásszal jelentkezett (6:4). Willian szervájával sem tudtak mit kezdeni a vendégek, jöhetett a találkozó első időkérése (12:8). Hatottak a kecskeméti edző intelmei, mivel tanítványai felzárkóztak, aztán Argilagos egalizált (13:13). Kisebb gödörbe kerültek a debreceniek, Fodor Antal tartott is egy rövidebb eligazítást 14:16-os állásnál. Újabb fordulatot láthatott a lelkes szurkolósereg, ugyanis Marlon vezérletével 4:0-s sorozatot produkáltak. A hajrában aztán a kecskemétiek akarata érvényesült, a csereként beszálló Lovas Loránd keze ugyan elsült, de ez is csak szépségtapasz volt (22:25).

A második játszma első perceiben Willian villogott, de a brazil játékos mellett Gustavo és Marlon is húzta a debreceniek szekerét. Marlon bőszen osztogatta a blokkokat, amiknek nem igazán örültek a „hírös városiak”. Egyre nagyobb fórra tettek szert a hazaiak, végül Kiss Imre zárta le ezt a periódust.

A harmadik játszma derekán hárommal mentek a debreceniek (14:11), de a rivális próbált tapadni. Az etap végjátékában eleinte a kecskemétiek hibáztak többet, aztán hazai oldalon is elkezdett akadozni a gépezet. Volt, amikor úgy tűnt, a veszett fejsze nyele után nyúlnak, ám szerencsére egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, ez a mentalitás pedig kifizetődött.

Egy pontot már bebiztosítottak a DEAC-osok, de ők a háromra vágytak, bár ezért meg kellett izzadni.

Baserio tört többször borsot a debreceniek orra alá (6:10), ám nem sokkal később eltüntették a különbséget (11:11). A folytatás izgalmasan alakult, egyik gárda sem tudott kettőnél nagyobb fórra szert tenni. Újabb „túlóra” jött, és szerencsére abban sem volt változás, hogy a hazaiak összpontosítottak jobban a kulcspillanatokban.

Extraliga 9. forduló


DEAC-Kecskeméti RC 3:1 (22:25, 25:18, 29:27, 29:27)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában