Jégkorong

2022.11.27. 22:38

DEAC-győzelem a debreceni jégen

5-3-ra nyertek a FEHA19 ellen.

Forrás: DEAC

Az utolsó helyezett FEHA19 együttesét fogadta a DEAC a jégkorong Erste Liga vasárnap esti találkozóján. Ugyan a Debreceni Jégcsarnokban rendezett meccs esélyese az egyetemi gárda volt, György József alakulata bizonyára nem feledte el, hogy egy hónapja vereséget szenvedett Székesfehérváron.  

A hivatalos beszámoló szerint néhány perc után máris a hazai szurkolók szája íze szerint alakult az összecsapás, ugyanis kiállították Bajkót, és mielőtt kiegészülhetett volna a Fehérvár, Sosunov pakkját Mark Smirnov ütötte a hálóba. Viszonylag hamar egyenlített a FEHA19: Szabó Péter volt eredményes a 12. percben. A gól után ismét a debreceniek voltak a kezdeményezőbbek, azonban jól védekeztek a vendégek, így maradt az 1-1 a harmad végére.

A második etapban a vendégek előnybe kerültek, sok hazai lehetőség maradt kihasználatlanul. A harmadik harmad azonban kárpótolt az előző gólínségéért, hiszen Jan Dalecky talált be Mihalik András passzából, majd Jakub Izacky volt eredményes. Tíz perccel a vége előtt tumultus alakult ki a fehérvári kapu előtt, végül Tóth rátenyerelt a korongra. Mark Smirnov vágta a kapuba a negyedik debreceni gólt, majd egy vendégtalálat után Izacky volt szemfüles, és szerzett távoli gólt.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FEHA19 5-3 (1-1, 0-1, 4-1)
Gól: Smirnov, Dalecky, Izacky, Smirnov, Izacky, illetve Szabó P., Cizas, Trastasenkovs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában