Megye I.

2022.11.04. 11:28

Az élmezőnybe harcolta magát a DASE

A debreceni alakulat a 12. forduló csütörtöki játéknapján a Kaba együttesét fogadta.

Forrás: deac.hu

A Létavértes ellen tért vissza a győztes útra Kovács Miklós legénysége, a begyűjtött pontoknak köszönhetően a 6. helyről várhatták a következő játéknapot. A DASE a 12. fordulóra kiírt párharcát csütörtökön vívta, ekkor a Kabával találkoztak – írja a deac.hu.

Valamivel aktívabban kezdték a mérkőzést a vendégek, néhány veszélyesnek tűnő támadást vezettek, de igazán komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Ahogy telt az idő, a DASE vette át a játék irányítását, amelynek többször is sikerült eljutni a kabai kapuig. A 30. percben szögletet végezhettek el a debreceniek, a beadás után kavarodás alakult ki a tizenhatoson belül, a labdára végül Siyabonga csapott le és megszerezte a vezetés a 30. percben. Az újabb találatra nem kellett sokat várni, 12 minutum elteltével egy beadásra tökéletes ütemben érkezett Hamza, aki kapásból a kapuba belsőzte a labdát. A cívisvárosi gárda így megnyugtató előnnyel várhatta a második félidőt.

Fordulás után is a hazaiak domináltak, továbbra is támadófelfogásban futballoztak. A védekezésre is odafigyeltek, mely feladatot tökéletesen oldották meg, a vendégek minden kísérletét hatástalanították. Akár végleg le is zárhatták volna a mérkőzést, ehhez meg is voltak a helyzetek, de a hármas sípszóig már nem sikerült bevenni a Kaba kapuját. A győzelem és az ezzel járó három pont azonban nem forgott veszélyben, a DASE megnyerte a hétközi párharcot.

A sikernek köszönhetően a 4. helyre lépett Kovács Miklós gárdája.

A tények

Megyei I. osztály felnőtt 12. forduló

DASE – Kaba: 2-0 (2-0)

DASE: Polyák (Deák 81’) – Molnár M. (Nagy B. 75’), Hamza, Nagy L., Éles (Hegedűs 59’), Molnár B. (Éder B. 75’), Bucz, Siyabonga, Bíró (Éder G. 59’), Inspiration (Junhyuk 79’), Kiss L. (Kerekréti 81’)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Siyabonga 30’, Hamza 42’

Mesterszemmel

Kovács Miklós: A mérkőzésen ellenfelünk előtt adódott egy-két lehetőség, melyből gólt szerezhetett volna, de negyedóra elteltével már nem forgott veszélyben a kapunk. Stabilak voltunk, kontrolláltuk a meccset, a fiúk odatették magukat, koncentráltan futballoztak. Sok helyzetet kidolgoztunk, az első félidőben kettőt értékesítettünk, és megnyertük a párharcot. Gratulálok a csapatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában