Debreceni Egyetem

2022.11.28. 08:35

A Debreceni Egyetem kancellárja is ott volt a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén

Bács Zoltán szerint a DEAC részvétele a debreceni egyetemi sportélet fejlődésének elismerése.

Bács Zoltán

Forrás: Napló-archív

A DEAC képviseletében Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja is ott volt a Magyar Olimpiai Bizottság novemberi közgyűlésén. Ez volt az első tanácskozás, amelyre a Sportegyesületek Országos Szövetsége már jogosult volt delegálni a hazai sportegyesületek képviselőit. A MOB legfőbb szerve májusi ülésén módosította alapszabályát. A változás nyomán a Sportegyesületek Országos Szövetsége 12 sportegyesületi képviselőt delegált a MOB közgyűlésére. A hazai sportegyesületek képviseletét hat vidéki és hat fővárosi egyesület delegáltja látta el.

A Debreceni Egyetem kancellárja a hirek.unideb.hu-nak elmondta: nagy elismerés, hogy a sportegyesületek küldöttjei között az ország egyik legpatinásabb egyetemi sportklubja is helyet kapott.

– A DEAC részvétele a debreceni egyetemi sportélet fejlődésének elismerése, és egyúttal felhívja a figyelmet a felsőoktatási intézmények sportban betöltött szerepének fontosságára. A Debreceni Egyetem is több olimpikon alma matere, számos formában támogatja ezen fiatalok sportkarrierét és tanulmányi előmenetelét is – hangsúlyozta a kancellár. A Magyar Olimpiai Bizottság november 26-án a Puskás Arénában ülésezett az alapszabály-módosítás óta első alkalommal a sportegyesületek képviselőinek részvételével.

Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új alelnökének, a felügyelő bizottság megüresedett helyére Becsky Andrást, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, a Magyar Úszó Szövetség alelnökét választotta meg a közgyűlés.  

A Sportegyesületek Országos Szövetségének delegáltjai:  

1. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem Kancellárja, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC)

2.   Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest (MTK) Sportegyesület és a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke

3.  Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke, kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó

4.  Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE) ügyvezető elnöke

5.  Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) ügyvezető alelnöke

6.  Őze István, az Újpesti Torna Egylet (UTE) klubigazgatója

7.  Polgár-Veres Árpád, a Vasas Sport Club sportszakmai elnökhelyettese

8.  Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) társadalmi elnöke

9.  Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke

10. Sántha Gergely, a Diósgyőri VTK (DVTK) elnöke

11. Tóth Sándor, a Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló (BVSC-Zugló) alelnöke, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabdázó

12. Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, a Sziget Sport Club elnöke, világbajnoki ezüstérmes és kétszeres olimpikon kötöttfogású birkózó  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában