Megyei foci

2022.10.13. 14:47

Mi lesz veled, DSC-SI?

A debreceni megyei I. osztályú csapat annyira kilátástalan helyzetben van, hogy Selyem Nándor vezetőedző már az utcára sem szívesen lép ki, hogy ne találkozzon ismerősökkel.

Buglyó Attila (sárgában) a második fordulóban még a DSC színeiben lépett pályára a Monostorpályi ellen, de többek között ő is távozott az együttestől | Forrás: Napló-archív

A Hajdú-Bihar megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának idei szezonjából eddig kilenc forduló ment le. A Debreceni Sportcentrum-SI csapata az egyetlen, amelyik eddig nem szerzett még pontot. A gólkülönbséget megnézve még elszomorítóbb a helyzetük, hiszen kilenc meccsen mindössze egyetlen gólt szereztek, viszont hatvanat kaptak.

A debreceni együttesnek sokszor a létszámmal is gondja akad, nem egyszer fordult elő, hogy csak 1-2 cserejátékos ült csak le a padra.

A negatív csúcsot az jelentette, amikor Kabán összesen 9 emberrel álltak ki úgy, hogy egy mezőnyjátékos szerepelt kapusként. És mivel még további futballisták sérültek le a találkozó során, ezért a nagyjából fél óra után, 7–0-s hazai vezetésnél véget is ért az összecsapás.

Az egyre kilátástalanabb helyzetben lévő DSC-SI együttesétől Selyem Nándor vezetőedző árult el részleteket a Haonnak arról, hogy mi vezethetett idáig. – Annak idején, amikor a megye II.-ben elindultunk, akkor szinte az egész csapatot az egykori sportiskolásokból építettük fel. Egészen jó keretet sikerült összegyűjteni, meg is lett az eredménye, 2021-ben megnyertük a másodosztályt, és feljutottunk.

Már akkor érdeklődtek a riválisaink a futballistáink iránt, és mivel mi egy utánpótlás-nevelő egyesület vagyunk, nem tudunk fizetni a játékosoknak.

Ezért érthető, hogy a legjobbjaink elmentek pénzért játszani máshova. Néhányukat még sikerült meggyőzni, hogy maradjanak, mert egyébként szerettek nagyon a DSC-nél focizni – mondta.

Selyem Nándor a végsőkig kitart annak érdekében, hogy ne kelljen visszalépni a bajnokságtól | Forrás: Hajdú-bihari Napló-archív
 

Az előző idényben még sikerült kiharcolnia a gárdának a bennmaradást, bár már ott is voltak jelek, hogy valami nincs rendben, hiszen az utolsó nyolc bajnokijukat egyaránt elveszítették Selyem Nándor tanítványai. A szakember szerint a probléma azonban idén teljesedett ki igazán.

– A nyári szünetben is többen mentek el a csapattól, de az átigazolási időszak utolsó napjaiban, augusztus végén derült ki, hogy öten máshol folytatják, még négy-öt emberünk pedig úgy döntött, hogy felhagy a focival. A felkészülést úgy kezdtük el, hogy alig néhányan voltunk az edzéseken.

Akik jelentkeztek hozzánk, hogy jönnének játszani, mindenkit leigazoltunk, hogy el tudjunk egyáltalán indulni. Emiatt viszont csak a rajt előtti utolsó pillanatokban alakult ki az a társaság, amelyik jelenleg az együttest alkotja – jegyezte meg.

A szakember elmondta, nagyon fontos lenne, hogy végigjátsszák a szezont. – A mostani keret ugyan nem alkalmas arra, hogy bennmaradjon, de ha időközben visszalépünk, akkor jövőre a megye III.-ból lehetne csak újrakezdeni. Az ifi csapatból pedig többen kiöregszenek majd jövő nyárra, akiket be lehetne építeni a felnőttekhez.

Egyébként már most igyekszek felkutatni olyan futballistákat, akik a télen jönnének hozzánk, egyelőre néhány ember mutat rá hajlandóságot. De a pénz nagy úr, nincs mit tenni, oda mennek játszani, ahol kapnak

– emelte ki.

Selyem Nándor megemlítette, hogy a 14 éven felüliek képzését is azért vállalta a sportiskola, hogy akik addig eljutottak, azoknak ne szakadjon meg utána sem a pályafutása. Éppen ezért a jövőben sem mutatkozik esély arra, hogy a felnőtt együttes tagjainak fizetést tudjanak ajánlani.

A kialakult szituáció az együttesnél maradó játékosok motivációján sem segít sokat, a vezetőedző sokszor úgy érzi, hogy a foci háttérbe szorul. – Ha valamilyen más programjuk akad, akkor szívesebben mennek oda.

Van olyan, aki például legénybúcsúk miatt már több meccset lemondott az idén. Így viszont borzasztóan nehéz összetartani ezt a társaságot. Nem beszélve arról, hogy fájdalmas rendre vereséget szenvedni, ráadásul sokszor egészen nagyarányút. Én saját magamról tudom, hogy lassan már az utcára sem szeretek kimenni, mert sok ismerőssel összefutok, és kérdezgetik, hogy mi történik velünk, hogy már megint nagyon kikaptunk

– vallotta be a szakember.

Selyem Nándor a végsőkig szeretne kitartani, hogy ne essen áldozatául a klub a már említett megye III.-ba való visszasorolásnak. – Nagyon szeretném, ha végig tudnánk vinni, viszont ez így kegyetlen lesz. De mindenem a foci és imádok a gyerekekkel is foglalkozni, úgyhogy csinálom, ameddig bírom. Egyelőre sajnos marad nekünk a kínlódás, aztán a jövő majd eldönti a sorsunkat – fogalmazott. Hozzátette, bízik benne, hogy a téli átigazolási időszakban sikerül majd valamelyest megerősíteniük a keretet. 

A Debreceni Sportcentrum-SI a megyei I. osztály 10. fordulójában Püspökladányba látogat majd vasárnap délután. A vezetőedző a találkozó kapcsán megjegyezte, hogy már annak is örülne, ha gólt szereznének. 

Bakos Attila

Selyem Nándor tippjei a 10. fordulóra

Hajdúsámsoni TTISZE–Nyíradony VVTK 2–0
Létavértes SC `97–Sárréti DSK 3–1
Püspökladányi LE–DSC-SI 4–1
Kabai Meteorit SE–DEAC II. 1–1
Monostorpályi SE–DASE 3–1
Berettyóújfalui SE–Balmazújvárosi FC 2–0
Hajdúböszörményi TE–Józsa SE 3–1
Hajdúnánás FK–Bestrong SC 1–1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában