OTP Bank Liga

2022.10.30. 13:25

KTE–DVSC: „Olyan volt, mint egy thriller”

A Loki kecskeméti meccsét követően Varga József és Szrdjan Blagojevics is értékelt.

Varga Józsefék (jobbra) nagyot küzdöttek Kecskeméten | Forrás: MTI-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata 2–2-es döntetlent játszott Kecskeméten az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A szombat délutáni összecsapáson a Loki veszélyesen kezdett, de a hazaiak szerezték meg a vezetést Nagy Krisztián révén, aki gyakorlatilag a gólvonalig sétált a labdával. A szünetet követően nem sokkal ismét megbolondították a debreceni védelmet a Bács-Kiskun megyei lilák, ekkor Banó-Szabó Bence pörgetett át a kimozduló Gróf felett, így már 2–0-ra vezetett a hazai gárda.

A Loki mintha a két gólos hátránytól ébredt volna fel, innentől kezdve szinte végig dominált a meccsen, a KTE volt, hogy hosszú percekig nem tudott kijönni saját kapujának előteréből.

 

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen előbb Szécsi Márk szépített Dorian Babunszki passzából, majd Varga József egyenlített hatalmas kavarodást követően.

 

A hosszabbításban a fordítás is majdnem összejött, a csereként beállt Bárány Donát fejesét azonban Varga Bence hatalmas bravúrral hárította, így maradt a 2–2-es döntetlen.

A találkozót követően az egalizáló Varga József értékelt az M4 Sportnak. – Nem szerettük volna, hogy így alakuljon a meccs, két könnyű gólt engedtünk a Kecskemétnek. Azt már előre tudtuk, hogy stabilan, masszívan védekeznek, ennek ellenére a második félidőben jól megbontottuk őket. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, egy szerencsés lövéssel sikerült is egyenlítenünk, és a legvégén még egy óriási védése is volt Varga Bencének.

 

Nyilván van bennünk hiányérzet, hiszen ha nincs az a két elkerülhető találat, akkor nyerhettünk volna

 

– fogalmazott a Loki középpályása, aki a második félidei teljesítményüket már biztatónak találta.

A DVSC játékosa elmondta, nem megfelelően mentek bele a párharcokba az első félidőben, ezért tudott Nagy Krisztián is ilyen könnyen bemenni a védők között és gólt szerezni a 12. percben. – Nem akarom elvenni az érdemeit, mert szépen csinálta, de túl könnyen engedtünk neki utat. Ha kellő agresszivitással lépünk fel ellene, akkor nem jut el a lövésig sem – jegyezte meg. Hozzátette, ha ebben fejlődne a csapat, akkor biztosan kevesebb gólt kapnának a jövőben.

Varga József összességében örül a döntetlennek, mert két gólos hátrányból állt fel a Loki. – Azonban nem egy pontért jöttünk Kecskemétre, hanem nyerni akartunk. Még akkor is, ha tudjuk, hogy jó formában vannak most az NB I.-ben, de több volt részünkről ebben a meccsben annál, hogy megint nekünk kellett egyenlíteni – zárta gondolatait

Szrdjan Blagojevics | Forrás: Napló-archív

A meccs utáni sajtótájékoztatón Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője elmondta, hogy az első félidei teljesítménnyel nem volt elégedett, azonban a szünet után megmutatta a csapat az igazi karakterét.

– Az edzői stábunknak ez az összecsapás olyan volt, mint egy thriller. A szünet utáni bekapott gólt követően talán senki nem számított rá, hogy visszajövünk a meccsbe, de a játékosaim megérdemlik a dicséretet, mert megmutatták, hogy mire képesek. A következőkben is legalább ilyen futballt szeretnék tőlük látni

– fogalmazott a szerb szakember.

A Debreceni VSC a következő fordulóban az utolsó helyen tanyázó Vasashoz látogat majd.

BA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában