Jégkorong

2022.10.20. 15:20

Kiváló támadója nélkül látogat a listavezetőhöz a DEAC

Nem akármilyen próbatétel vár a debreceni jégkorongcsapatra a hétvége első játéknapján.

Forrás: Napló-archív

Péntek este a veretlen listavezető, a Budapest Jégkorong Akadémia HC lesz a debreceni srácok ellenfele a Vasas Jégcentrumban – olvasható a deac.hu oldalon.

A „rozsomákok” az eddig lejátszott nyolc találkozójukból hetet rendes játékidőben nyertek meg. Mindössze egyszer kellett túlórázniuk a Sportclub ellenében, s mivel hosszabbításban azt is behúzták, végső soron nyolc győzelemmel állnak az Erste Liga tabellájának élén.

Ami a DEAC-ot illeti, a srácok október elején jártak a Vasas Jégcentrumban, ahonnan nagyarányú vereséggel tértek haza.

A debreceni alakulatnak ráadásul nélkülöznie kell Mazzag Dánielt, aki hosszú időre kidőlt a sorból. György József vezetőedző a klubhonlap kérdésére elmondta, hogy a kiváló támadón kívül mindenki egészséges és a csapat rendelkezésére áll. Nem kétséges, hogy a DEAC-nak nagyon nehéz dolga lesz, a BJA komoly erőket vonultat fel a finn és az orosz iskola képviselőivel az élen, de nem nélkülözik a tehetséges hazai játékosokat sem. Két különböző játékstílusú együttes találkozik egymással, különösen oda kell figyelni a kapu előtti területen folyó harcokra és a kipattanókra, melyek rendre kitüntető szerepet kapnak a fővárosi csapat taktikájában.

A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti.

2022. október 20. 18.40 Vasas Jégcentrum
EL 45
Budapest Jégkorong Akadémia HC – DEAC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában