Röplabda

2022.10.06. 11:59

Kecsegtető helyzetből várhatják a visszavágót

A Debreceni Egyetem alakulata 3:0-ra diadalmaskodott, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Forrás: DEAC

A DEAC női röplabdázóira a Győr elleni kupameccs várt szerda este. Kuszkó Zsolt tanítványai önbizalomtól duzzadva fogadhatták a Rába-partiakat, hiszen ezt a szezont két magabiztos sikerrel nyitották a bajnokságban.

A meccs elején a győriek sok fejtörést okoztak a nyitásaikkal (3:11), aztán összeállt a a hazaiak játéka, ennek köszönhetően egalizált a Debrecen (12:12). A folytatásban nem alakult ki nagyobb különbség a csapatok között, végül az első szettet 25:21-re nyerték a hajdúságiak. 

A második felvonásban Borók Orsolya szerváival leszakította magáról a vendégeket  a DEAC(12:2), de a nagy fór nem altatta el a lányokat, szép támadásokkal örvendeztették meg a drukkereket ebben a játszmában (25:13).

A harmadik etapban sem változott a játék képe, dominált a Debrecen, a dunántúliaknak pedig csak fellángolásaik voltak (25:15).

A 3:0-s győzelem jó alapot adhat a visszavágóra, amit október 18-án rendeznek meg Győrben. Amennyiben összejön a továbbjutás, akkor a DEAC a következő körben az Extraligában edződő MTK-val csaphat össze – tudósított az egyetemi gárda honlapja.

HBN

A tények
Magyar Kupa-selejtező
Debrecen, Agrár Campus Munkacsarnok. Vezették: Nagy Zsombor, Adler László.
DEAC–UNI Győr-SZESE 3:0 (25:21, 25:13, 25:15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában